Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Gasunie actief in duurzame energie

Zaterdag 27 oktober 2007 16:11Margot Boesveld

 

groningen

Gasunie bouwt haar activiteiten op het gebied van duurzame gasvoorziening uit. Het in Groningen gevestigde gasinfrastructuur- en transportbedrijf wil onder meer een actieve rol spelen bij de invoering van groen gas. Daarnaast gaat Gasunie faciliteiten aanbieden voor transport en eventueel opslag van CO2.

Dit blijkt uit het beleidsplan waarmee Gasunie bijdraagt aan de transitie naar een duurzame energievoorziening. Om tot een zo effectief mogelijke aanpak te komen, wil het bedrijf dat niet alleen doen. Zij streeft naar samenwerking met andere ondernemingen en instellingen, zowel nationaal als internationaal.

Gasunie ziet de verduurzaming van haar activiteiten niet alleen als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook bedrijfseconomisch is het een interessante ontwikkeling die past bij onze kernactiviteiten, zo staat in een toelichting.Groen gas wordt nu nog op bescheiden schaal gewonnen uit de vergisting van biomassa en uit het opwerken van gas afkomstig van vuilstortplaatsen. De Nederlandse overheid wil in 2030 vijf miljard kubieke meter groen gas deel uit laten maken van het totale gasverbruik. Gasunie onderzoekt de mogelijkheden om groen gas in haar hogedruk transportleiding op te nemen met inachtneming van de huidige veiligheids- en betrouwbaarheidsnormen.

Gasunie wil groen gas ook gaan certificeren. Daarbij gaat het om de kwaliteit en herkomst van het gas. Certificering zorgt voor zekerheid bij de afnemers.Het Groninger bedrijf ziet door haar jarenlange ervaring met gastransporten voor zichzelf ook een belangrijk rol weggelegd als transporteur van CO2. Inmiddels worden met verschillende energiebedrijven gesprekken gevoerd.. Onder meer in de Eemshaven worden door Nuon en RWE kolencentrales gebouwd waarbij de afvang van CO2 van belang is. Transport naar en opslag van CO2 in bijvoorbeeld lege gasvelden zijn voor het slagen van de projecten noodzakelijk.

Tot slot gaat het bedrijf sterker inzetten op verdere ontwikkeling en verbreiding van schone energietoepassingen. Daartoe wordt binnen Gasunie Engineering & Technology een Kenniscentrum Duurzame Gasinfrastructuur opgezet.

Bron: Dagblad van het Noorden

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over