Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Gebruikers gaan betalen voor Skype

Maandag 18 december 2006 12:31Margot Boesveld

 

De voipdienst Skype was voor Amerikanen tot nu toe gratis. Daar komt een einde aan. Vanaf 1 januari moet er 30 dollar per jaar betaald worden voor het bellen naar vaste en mobiele nummers.Moeder eBay had er schoon genoeg van. Skype had zogenaamd 140 miljoen gebruikers wereldwijd maar betaald bellen werd er amper gedaan. In het derde kwartaal had Skype een schamele omzet van 50 miljoen dollar. Dat is 35 cent per klant gemiddeld. Omdat er al 3 miljard dollar in Skype is geinvesteerd, werd het tijd voor een andere koers.Zo werd afgelopen mei groots aangekondigd in Amerika dat met Skype vanaf nu gratis gebeld kon worden naar alle vaste én mobiele nummers! En met kleine lettertjes werd 'vanaf nu' gedefinieerd als 'tot het einde van het jaar'. Hierdoor liep vanzelfsprekend het aantal gebruikers op. Nu worden deze gebruikers geconfronteerd met een maandbedrag van 30 dollar per jaar.De vraag is nu of de dominantie van Skype groot genoeg is om iedereen betalend binnenboord te houden. De enige drempel om te vertrekken is de adressenlijst met andere skypers, voor de rest zitten de mensen bij Skype de komende maanden met de billen samengeknepen. Want niets is makkelijker dan overstappen naar een nieuwe voipdienst.Bovendien dreigt Skype zichzelf steeds verder te isoleren door haar gesloten technologie. Concurrenten als Gizmo Project, Yahoo Voice, Live Messenger of Google Talk zijn interoperabel door het SIP en Jabber protocol, en kunnen het samen Skype nog knap lastig gaan maken.Ook Skype's grote hoop voor volgend jaar, allerhande 'click-to-call' functionaliteit geïntegreerd in Google en Yahoo diensten, zijn geen panacee. Want 'click-to-call' werkt net zo goed met Gizmp, Google Talk of Voipbuster. Hoogstens haalt het meer mensen over de streep te gaan voipen via hun pc. De vraag is met welke provider...Bron: Voipwereld.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over