Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Geen gasaansluiting meer voor nieuwbouwhuizen

Dinsdag 05 juli 2016 14:08Margot Boesveld

 

Nieuwbouwhuizen moeten niet langer op aardgas worden aangesloten, omdat dat maatschappelijk onverantwoord is. Netbeheerder Stedin vindt dat verwarmen en koken op een andere manier moet. Dat meldt de NOS maandag.

,,We vinden het niet meer maatschappelijk verantwoord, omdat we in 2050 een klimaatneutrale samenleving willen zijn'', zegt directeur strategie David Peters van Stedin. ,,Gas stoot CO2 uit, dus daar moeten we vanaf bij de verwarming van onze huizen.''

Zonde van het geld

Nieuwe gasaansluitingen zijn volgens Stedin zonde van het geld. ,,Een gasaansluiting ligt er voor de lange termijn. De levensduur is langer dan het jaar 2050, het moment dat we geen energie meer willen gebruiken die CO2 uitstoot'', aldus Peters. 

In de Utrechtse nieuwbouwwijk Haarrijn komen ongeveer 650 energiezuinige woningen die geen aansluiting krijgen op het aardgasnet. Het gaat om een proef van de gemeente Utrecht en netbeheerder Stedin.

In het klimaatakkoord van Parijs is afgesproken fors in te zetten op vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Stedin vindt het niet langer maatschappelijk verantwoord om nieuwbouwhuizen op het gasnet aan te sluiten.

Gasnetaansluiting nog verplicht

Netbeheerders zijn nu nog verplicht iedere nieuwbouwwoning op het gasnet aan te sluiten als daar door de projectontwikkelaar om gevraagd wordt. ,,Maar in Nederland zijn al verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd met betaalbare, comfortabele woningen die worden verwarmd met een warmtepomp'', aldus Stedin maandag. 

Bron: NOS.nl/ ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over