“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Gemeenten tegen stopzetten energiesubsidie

Donderdag 31 augustus 2006 13:10Margot Boesveld

 

Minister van Economische Zaken Joop Wijn (CDA) moet het besluit om te stoppen met de subsidie voor duurzame energie terugdraaien. Dat stelt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) dinsdag. Volgens VNG lopen bedrijven hierdoor de kans om failliet te gaan en moeten projecten van provincies en gemeenten worden teruggedraaid. VNG roept de Tweede Kamer, waar de kwestie waarschijnlijk donderdag ter sprake wordt gebracht, op de regeling te herzien.Twee weken geleden schreef Wijn in een Kamerbrief te stoppen met de zogeheten subsidieregeling Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie (MEP). Volgens hem zijn de subsidies niet langer nodig, omdat de doelstelling om in 2010 negen procent aan duurzame elektriciteit te leveren, gehaald wordt. Deze besparing levert de schatkist 61 miljoen euro op.De VNG vindt dat Wijn de afspraken met gemeenten en provincies volkomen onverwacht schendt. Volgens de vereniging moeten door deze maatregel veel wind-, zonne-energie- en biomassaprojecten worden afgeblazen. Als voorbeeld noemt VNG onder meer de gemeente Heerhugowaard, die de grootste wijk op zonne-energie ter wereld wilde bouwen.Vorige week kwamen ook de provincies in opstand. Volgens het Interprovinciaal Overleg gaat voor anderhalf miljoen huishoudens de mogelijkheid om groene stroom op te wekken, verloren. Volgens de koepelorganisaties schendt Wijn eerder gemaakte afspraken. Ondernemersorganisatie VNO-NCW steunt de minister wel, omdat zij de regeling te duur vindt.Bron: nieuws.nl

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over