Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op WOZ-waarde

Bespaar € 250,- op WOZ-waarde

Door bezwaar te maken op je WOZ-waarde

Gemiddelde besparing bij succes
(40% van de bezwaren is succesvol)

€250,-
besparing p.j

Meer informatie

Gemeenten traag met behandeling WOZ-bezwaar

Woensdag 25 juli 2018 09:53Margot Boesveld
Aanslag gemeentelijke belastingen WOZ

Aanslag gemeentelijke belastingen WOZ

Gemeenten nemen dit jaar langer de tijd voor het verwerken van WOZ bezwaren. Vorig jaar was het aantal reacties vanuit gemeenten op de ingediende bezwaarschriften veel groter. Dit is vooral frustrerend voor de tienduizenden Nederlanders die bezwaar hebben gemaakt aan het begin van dit jaar.

Lange wachten vaak beloond

Ondanks dat veel Nederlanders pas na maanden antwoord krijgen op hun bezwaar loont het wel. Veel bezwaren worden (uiteindelijk) gegrond verklaard. Het te veel betaalde bedrag wordt dan verrekend door de gemeente.

Bezwaarredenen cruciaal

De reden(en) om bezwaar te maken zijn cruciaal bij het laten slagen van het bezwaar. Previcus, de WOZ partner van de Vastelastenbond, heeft iedereen die een WOZ-bezwaar heeft ingediend dan ook een formulier gestuurd met een aantal vragen. Het invullen van dit formulier verhoogt de slagingskans aanzienlijk. Het schrijven van het bezwaarschrift, gesprekken bij de gemeente en eventueel rechtbank worden allemaal gedaan door de taxateurs en juristen van Previcus.

Het WOZ bezwaar

In het begin van het jaar ontvangen huizenbezitters en huurders een aanslag gemeentelijke belastingen. De hoogte hiervan is mede gebaseerd op de WOZ-waarde van de woning. De gemeente schat de waarde voor alle huizen in haar gemeente. In veel gevallen blijkt deze schatting onjuist. Vandaar dat u zelf of via een gespecialiseerd bureau bezwaar kunt maken. Dit dient te gebeuren binnen 6 weken na dagtekening. Voor 2018 is dit niet meer mogelijk. Begin 2019 ontvangt u een nieuwe aanslag.

Gespecialiseerd bureau

De Vastelastenbond heeft het WOZ-bezwaar begin dit jaar onder de aandacht gebracht bij haar leden. Ruim 8000 leden hebben een WOZ-bezwaar ingediend. Previcus Vastgoed, de partner van de Vastelastenbond, neemt als gespecialiseerd bureau al het werk voor de leden uit handen. Op de website van Previcus is precies te lezen hoe de procedure verloopt nadat een WOZ bezwaar is ingediend.

Vragen over WOZ bezwaar

Heeft u nog vragen over uw ingediende WOZ-bezwaar? Dan kunt u contact opnemen met Previcus Vastgoed 0485-574444 of de Vastelastenbond 040-7200200.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over WOZ-waarde

woz campagne succesvol

WOZ campagne succesvol

Vrijdag 11 mei 2018 12:18

In februari, maart en april heeft de Vastelastenbond campagne gevoerd voor het verlagen van de WOZ-waarde van woningen. Huizenbezitters betalen vaak onnodig te veel gemeentelijke belastingen door fout...

Lees meer