“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Go up en Go unlimited van T-Mobile is nieuwe strategie

Donderdag 12 januari 2017 10:05Margot Boesveld

 

Een nieuwe strategie voor telecom aanbieder T-Mobile. Binnenkort lanceren ze een nieuw abonnement die het beperkte 'datacap' laat varen. Ze bieden het abonnement Go unlimited aan waardoor consumenten voor 35 euro per maand onbeperkt data kunnen gebruiken binnen de Europese Unie. Dit geldt alleen bij een tweejarig sim-only-abonnement en biedt onbeperkt sms'en en bellen in alle EU-landen (plus Noorwegen en IJsland). Onbeperkt dataverbruik is in andere EU-landen 'slechts' zestig dagen per jaar mogelijk. 


Of T-Mobiles lage abonnementsprijs voor onbeperkte data een prijzenoorlog zal ontketenen valt nog te bezien. Het bedrijf zelf voorziet niet veel concurrentie. Ze denken niet dat andere mobile provider over de netwerkcapaciteit beschikken om een dergelijk abonnement aan te kunnen bieden. 

T-Mobile hoopt door deze nieuwe abonnementsvormen meer klanten aan te trekken. Om hoeveel nieuwe klanten het gaat, maakt het bedrijf niet bekend. Directeur consumermarketing Tisha van Lammeren hoopt daarnaast ook dat er een aankooptendens komt waardoor veel bestaande klanten voor 'een paar euro extra' naar een onbeperkt abonnement overstappen. Dat zorgt eveneens voor een extra omzet.

Onbeperkt is beperkt tot 5GB

Klanten met het nieuwe Go Unlimited abonnement kunnenelke dag 5GB verbruiken, maar als deze data op zijn moeten ze steeds gratis 'aanvullers' van 1GB activeren. Desalnietemin in 5 GB voor de meeste gebruikers ruim voldoende. 

Go Up in strijd met Nederlandse Netneutraliteitswet

Opvallend is dat een andere nieuwe abonnementsvorm die de provider aanbiedt, Go Up, gepaard gaat met 'datavrije muziek', een gratis muziekstreamingdienst die volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in strijd is met netneutraliteit. Volgens de Nederlandse regelgeving rond netneutraliteit moet al het internetverkeer gelijk worden behandeld. Om die reden heeft de ACM T-Mobile vorig jaar voor de rechter gesleept, maar de datum van het vonnis is nog onbekend. Zo lang de rechter geen uitspraak heeft gedaan blijft T-Mobile datavrije muziek aanbieden, laat een woordvoerder weten. Volgens de ACM staan zij in deze rechtszaak 'lijnrecht tegenover' de telecomaanbieder. 'Des te beter dat er straks een duidelijke uitspraak over de interpretatie van netneutraliteit komt.' 

Op dit moment lijkt het erop dat Nederland mogelijk zijn netneutraliteitswetgeving moet gaan afzwakken. De Europese wetgeving is veel softer. De Europese wetgeving staat het mobiele providers namelijk toe om diensten aan te bieden die niet meetellen voor de datalimiet. Een provider als Vodafone zou bijvoorbeeld Netflix kunnen aanbieden zonder dat gebruikers de data hoeven te betalen. Volgens de Nederlandse wet mag dat niet. 

Verder mag dataverkeer volgens het Europese akkoord worden afgeknepen als dat nodig is voor beheer van het netwerk. Ook mag in dataverkeer worden ingegrepen als dat moet van de overheid.De uitspraak hieronder is nog niet bekend. 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Klachtenregen 'provider Online.nl' houdt aan

Dinsdag 10 januari 2017 12:25

Extreem lange wachttijden, soms meer dan een uur. Geen internetverbinding hebben en de problemen worden wordt niet of nauwelijks opgelost. Het regent klachten bij provider Online.nl Problemen met d...

Lees meer

Veranderingen in uw portemonnee 2017

Maandag 02 januari 2017 15:06

Elk jaar zijn er veranderingen in wetten en regelgeving die van invloed kunnen zijn op uw portemonnee. De rijksoverheid heeft een overzicht pagina met alle veranderingen, zodat u gemakkelijk kunt beki...

Lees meer

Feiten & fabels zorgverzekering

Vrijdag 23 december 2016 12:19

Weet u precies hoe het zit met het eigen risico van uw zorgverzekering? Is een collectieve verzekering wel of niet gunstig? Vereniging de Vastelastenbond zet een aantal feiten en fabels op een rij. ...

Lees meer

T-Mobile neemt Vodafone Thuis over

Vrijdag 16 december 2016 11:55

Telecomaanbieder T-Mobile mag de vaste telecomtak van Vodafone Nederland - genaamd Vodafone Thuis - overnemen. Deze tak staat bekend onder de naam Vodafone Thuis en bevat de vaste telefonie-, tv- en i...

Lees meer