Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Goedkoper bellen vast naar mobiel onzeker

Donderdag 31 augustus 2006 13:22Margot Boesveld

 

Het is onzeker of het bellen van een vaste aansluiting naar een mobiel toestel goedkoper wordt. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft dinsdag eerdere besluiten van toezichthouder Opta hierover vernietigd. Opta moet nu een nieuw besluit nemen over de zogenoemde afgiftetarieven die telecombedrijven elkaar in rekening brengen.Van de Opta mochten telecombedrijven minder geld vragen voor inkomende gesprekken van een vaste lijn op hun netwerk. Het gaat om zo'n 5 cent per minuut per gesprek. Bedrijven die vaste telefonie aanbieden, zoals KPN en Tele2, zijn daardoor minder geld kwijt maar zouden dit moeten doorbereken aan de klant. De toezichthouder schatte eerder dat de verlaging van de afgiftetarieven jaarlijks 150 miljoen euro oplevert.Pas over veertien dagen wordt duidelijk op welke gronden het CBb het Opta-besluit heeft vernietigd. De Opta komt dan pas met een reactie, zo liet een woordvoerder woensdag weten. De beroepszaak was aangespannen door de telecombedrijven KPN, KPN Mobile, Orange, Vodafone, Tele2, Telfort, T-Mobile.,,Het betekent dat Opta zijn huiswerk opnieuw moet gaan maken'', zei een woordvoerder van KPN Mobile. ,,De tariefsverlaging die binnenkort zou ingaan, gaat nu niet door.'' Ook KPN wacht de onderbouwing van het CBb-besluit af.De Opta was van plan de tariefsverlaging in drie stappen door te voeren, waarvan de eerste halverwege dit jaar en de laatste in 2008. Bellen naar mobieltjes aangesloten op het netwerk van Vodafone en KPN zou 5,5 cent per minuut gaan kosten vergeleken met 11 cent nu. Orange en T-Mobile zouden nog dik 7 cent per minuut mogen vragen tegen het huidige tarief van ruim 12 cent.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over