“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Greenchoice hoogst gewaardeerde leverancier en energieprijzen belangrijkste reden voor overstap

Maandag 19 december 2005 10:05Margot Boesveld

 

Onderzoeksbureau Ecofys heeft in opdracht van Energieprijzen.nl een onderzoek gedaan naar de vrije energiemarkt. Hierin kreeg Greenchoice als leverancier de beste waardering van de respondenten. Het rapportcijfer dat zij kregen was een 7,5. Cogas was tweede met een 7,2. Van de drie grootste energiebedrijven scoorde Nuon met een 6,6 het hoogste cijfer. Essent en Eneco vormen de middenmoot. RWE (5,3), Oxxio (5) en Delta (4,9) scoren onvoldoendes. Energiedirect is hekkensluiter met een 4,4.

Verder kwam uit het onderzoek dat angst voor hogere energieprijzen voor de meeste mensen de belangrijkste reden is om over te stappen op een andere energieleverancier. Slechte service en administratieproblemen blijken bij minder dan tien procent van de consumenten mee te spelen in de overweging voor een overstap.

Driekwart van de respondenten wil volgend jaar voor een andere energieleverancier kiezen. Bijna alle respondenten zijn ervan overtuigd dat de energieprijzen dit jaar gaan stijgen, terwijl maar éénderde van hen weet wat de maandelijkse kosten van het eigen energieverbruik zijn. De respondenten die wel een inschatting deden, denken dat hun energierekening een kwart hoger is dan werkelijk het geval: EUR 2.100 per jaar in plaats van zo'n EUR 1.600 per jaar.

Verder denkt de gemiddelde consument dat de energieprijzen het komende jaar met ongeveer 11 tot 20 procent gaan stijgen. Gevraagd naar de oorzaken noemt 90% de olieprijs als belangrijkste reden. Vervolgens worden winstbejag van de energiebedrijven, de politiek en liberalisering van de energiemarkt genoemd.

Van de respondenten heeft 62% het afgelopen jaar al energiebesparende maatregelen genomen, en een iets kleiner percentage wil dit volgend jaar gaan doen. De grote meerderheid kiest voor energiebesparend gedrag in het algemeen. Ruim eenderde is ook bereid te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals zuinige apparatuur, een nieuwe CV-ketel, woningisolatie en dubbel glas.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over