Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Greenchoice in zee met Ode: leden nemen stroom eigen windmolens af

Dinsdag 27 maart 2007 16:23Margot Boesveld

 

Greenchoice heeft zaterdag een overeenkomst getekend met Ode (Organisatie voor Duurzame Energie). De 5.000 leden van Ode kunnen de stroom afnemen van de windturbines waarin zij, via Ode, zelf hebben geïnvesteerd. Greenchoice fungeert daarbij als tussenpersoon die de elektriciteit van de windmolens afneemt en weer levert aan de leden.

De besturen van de dertien regionale windcoöperaties van Ode hebben zaterdag op een vergadering in Gouda overeenstemming bereikt over de samenwerking met Greenchoice. De Ode-leden kunnen hierdoor "een aantrekkelijk aanbod" tegemoet zien van Greenchoice, zo zegt Ode-voorzitter Cees Bakker tegen Energeia. "Dat is meer dan de standaard-korting die Greenchoice doorgaans aanbiedt."De stroom die de windturbines (met een totaal opgesteld vermogen van 30 MW) nu opwekken wordt door de verschillende regionale coöperaties aan verschillende inkopers geleverd. Stap voor stap gaan die over naar Greenchoice als hun huidige contracten aflopen, zo zegt Bakker.Een van de doelstellingen is dat de Ode-leden meer een band krijgen met de windenergieprojecten waarin ze hebben geïnvesteerd. "Ons oorspronkelijke doel was zelflevering", vertelt Bakker. "Maar dat is in de praktijk bijna onmogelijk. Je moet vergunninghouder zijn en ook administratief is het een heel gedoe. Toen hebben we gezegd 'anderen kunnen dat beter', en zijn we op zoek gegaan naar een energiebedrijf waarmee we in zee konden gaan."Uiteindelijk kwam Greenchoice uit de bus als partner. Gezien het groene karakter van dit energiebedrijf een logische keuze. Volgens Bakker maakt de samenwerkng Ode aantrekkelijker voor nieuwe leden. "Die kunnen hier ook aan deelnemen. Onze turbines wekken genoeg elektriciteit op, veel meer dan de huidige leden aan kunnen." Omgerekend leveren de Ode-windmolens stroom op voor ongeveer 30.000 huishoudens, aldus Bakker.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over