Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Greenchoice trekt grootste deel overstappers naar zich toe dankzij sterk profiel

Vrijdag 10 februari 2006 09:00Margot Boesveld

 

Greenchoice profileert zich succesvol binnen de Nederlandse energiemarkt als groene-energieleverancier. Mede hierdoor weet het bedrijf een groot percentage van de overstappers naar zich toe te trekken; namelijk 8% voor stroom en 11% voor gas. Een geluk voor Greenchoice is dat de meer milieubewuste consumenten minder snel geneigd zijn om te switchen dan andere consumenten.

Dat blijkt uit het consumentenonderzoek dat marktanalist GFK eind 2005 onder ruim 6.500 huishoudens heeft gehouden. Greenchoice werd met afstand het best beoordeeld op het aspect milieuvriendelijkheid. Het energiebedrijf scoorde op dit punt voor stroomlevering een 8 en voor levering van gas een 8,1. Het waren de twee hoogst genoteerde scores in het hele onderzoek.

"Kortom, een herkenbare en duidelijke profilering levert ook waardering op", concludeert GFK vandaag in een persverklaring. "Het grote voordeel van het hebben van een duidelijk herkenbaar profiel is dat de media-uitgaven veel effectiever zijn. Doelgerichter en herkenbaarder voor consumenten."

Volgens de marktanalist zijn het vooral de consumenten in Groningen, Friesland en Noord-Holland, die de groene profilering waarderen en belonen met switchgedrag. Het milieu-aspect weegt in het algemeen zwaar voor consumenten, stelt GFK. Ruim 40% van de switchers geeft aan dat dit een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om over te stappen. Voor de overstappers naar Greenchoice is dit percentage 67%.

Bron: Energeia

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over