Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Greenpeace deelt zeep uit bij Essent

Woensdag 18 april 2007 15:56Margot Boesveld

 

Onderweg naar de jaarvergadering van Essent, kwamen de aandeelhouders woensdag twee mijnwerkers tegen. Er schenen er nog meer rond te lopen, maar Energeia trof slechts deze twee (foto). Nadere beschouwing leerde dat de heren een bordje van Greenpeace omhoog hielden. Aha: een actie! Barricadeerden ze de deur? Ketenden ze zich vast, zoals activisten van Greenpeace plegen te doen? Neen, ze deelden zeep uit."Essent helpt het klimaat om zeep", was de boodschap op het zeepje. Er stonden ook ingrediënten op het zeepje, zoals palmolie. De heren in het mijnwerkerskostuum hadden achter zich een boeventronie-foto van Essents bestuursvoorzitter Michiel Boersma op een ezel staan, en ook nog een kruiwagen vol met steenkool. Had die ook een boodschap?Jawel, het klimaat wordt namelijk om zeep geholpen door Essent doordat het bedrijf van zins is een kolencentrale te bouwen. En dat is vies en onnodig, volgens Greenpeace. De milieuorganisatie staat met die opvatting overigens niet alleen.De mijnwerkers, het moet gezegd, blonken niet uit in hun media-omgang: met een vriendelijke knik en zonder een woord of enige hinder van hun kant was de ingang bereikbaar van het nieuwe Essent-gebouw, dat woensdag officieel door commissaris der koningin Hanja Maij-Weggen zou worden geopend.Maar toch bereikten de mijnwerkersactivisten hun doel. In de aandeelhoudersvergadering werd de vraag gesteld: hoe verhouden de duurzame doelstellingen van Essent zich tot de bouw van een vieze kolencentrale? Die vraag werd ingegeven door "de actie voor de deur".Boersma antwoordde dat Essent in Nederland 43% van de opgewekte duurzame elektriciteit produceert. En dat duurzaam bij Essent hoog in het vaandel staat. Maar dat de klanten ook iets anders van het bedrijf verwachten. Lage en stabiele prijzen. Leveringszekerheid. Daarom kiest Essent een brede mix van brandstoffen, en kolen passen daar ook in - net als kernenergie.Kolen zijn de goedkoopste fossiele brandstof en prima in staat om de basislast te verzorgen. Alternatieven zijn er eigenlijk niet, zei Boersma. "Je komt altijd weer uit bij kolen." Het voorstel van de gemeente Tilburg, om van de bouw van de kolencentrale af te zien, stierf een stille dood.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over