Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Greenpeace doet Nuon voor EUR 1.200 aan steenkool cadeau

Vrijdag 06 juli 2007 13:07Margot Boesveld

 

Met het storten van 20 ton kolen voor de deur van het hoofdkantoor van Nuon in Amsterdam vraagt actiegroep Greenpeace aandacht voor schone energie. Bij de timing hoeft niemand vraagtekens te plaatsen: kolencentrales zijn deze week volop in het nieuws.De keuze om de berg voor de deur van Nuon te leggen motiveert Greenpeace in een verklaring met een verwijzing naar een rapport getiteld Powering profits, van onderzoeksbureau Somo. Uit de door Greenpeace gefinancierde studie van dit onafhankelijke bureau dat onderzoek doet naar de gevolgen van het beleid van multinationals blijkt dat Nuon slechts 5% van zijn geïnstalleerd vermogen als duurzaam mag kenmerken -het minst van alle onderzochte Nederlandse producenten. 'Buitenlanders' Eon en Electrabel doen het in Nederland nog slechter (Eon: 0% opgesteld duurzaam vermogen).Bij de actie van donderdag zijn negen actievoerders gearresteerd op basis van de milieuwetgeving. Dat maakte de politie donderdag bekend. De milieuactivisten weigerden namelijk hun cadeautje -dat met de huidige record-kolenprijs van USD 80 per ton een goede EUR 1.200 waard is- op te ruimen. Dat heeft de gemeente Amsterdam vervolgens gedaan.Een woordvoerster van Nuon laat tegenover persbureau ANP weten dat Greenpeace zich baseerde op onjuiste informatie. "Het gaat niet om een conventionele kolencentrale. Het is juist een centrale waarmee we zo schoon mogelijk willen produceren." De bedoelde Magnum-centrale werkt met kolenvergassing, maar ook op biomassa en aardgas, en bovendien zegt Nuon voornemens te zijn om de uitgestootte CO2 te gaan afvangen en opslaan.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over