Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Grijze stroom verkocht als groen: Innova wordt op de vingers getikt

Woensdag 21 oktober 2015 17:27Margot Boesveld

 

Energiebedrijf Innova Energie heeft van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt een tik op de vingers gekregen omdat het zich niet hield aan de regels voor groene stroom.  Het bedrijf kocht wel de nodige garantiebewijzen (GvO's) in die bij groene stroom horen. Maar deze werden niet correct verwerkt in de administratie. Klanten kregen strikt genomen dus grijze stroom, aldus de toezichthouder.

Een energiebedrijf kan alleen met zo'n GvO aantonen dat de geleverde stroom, groen is geweest. De door het energiebedrijf gekochte GvO’s moeten in de administratie worden afgeboekt. Maar dat heeft Innova niet altijd gedaan. ACM heeft geconstateerd dat Innova in 2013 onvoldoende GvO’s heeft afgeboekt en in 2014 zelfs helemaal geen.

 

Het bedrijf kreeg er geen financieel voordeel door. Het liet de aangekochte GvO's verlopen, in plaats van ze af te boeken waardoor ze niet opnieuw konden worden gebruikt voor de verkoop van groene stroom.

De toezichthouder heeft Innova nu een aantal aanvullende eisen opgelegd. Het bedrijf zal zijn administratie op orde moeten brengen en zal dit ook moeten aantonen aan ACM.

Wilt u echt groene stroom?

Vereniging de Vastelastenbond werkt samen met Greenchoice. Een energieleverancier met 100% groene stroom en groen gas. Bekijk de 100% groene producten en kieze voor echte groene stroom. 

Groene energieleveranciers en groen product

Er zijn veel ‘groene’ energieleveranciers in Nederland. Maar door de certificatenhandel is het niet duidelijk of uw groene stroom, eigenlijk grijze stroom is. In september 2014 kwam de Minister van Economische Zaken met de brancheorganisatie Energie Nederland overeen dat er in het eerstvolgende stroometiket een differentiatie naar binnen- of buitenlandse herkomst zou worden weergegeven. Wilt u zeker weten dat uw echt groene stroom heeft, dan moet u kijken naar het stroometiket van het energieproduct dat u bent aangegaan. Kies echte groene energie uit Nederland. Niet duurder, wél duurzaam! 

 

 

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over