Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Groene stroom mogelijk voor kwart huishoudens'

Donderdag 08 september 2005 09:00Margot Boesveld

 

Een elektriciteitscentrale op schone biomassa kan een kwart van alle Nederlandse huishoudens van groene stroom voorzien. Dat staat in een rapport dat onderzoeksbureau Kema en Greenpeace dinsdag hebben gepresenteerd.

Een energiecentrale die draait op resten uit de bos- en tuinbouw is volgens Greenpeace de 'redding van ons klimaat'. Door energie te winnen met hout als brandstof komt in tegenstelling tot bij het gebruik van gas en kolen geen extra CO2 vrij. In het rapport beschrijft Kema de technische en financiële mogelijkheden om met biomassacentrales schone energie te verkrijgen.

Een biomassacentrale is volgens woordvoerder Joris Thijssen van Greenpeace 'op korte termijn' te realiseren. Wel zijn hiervoor 'honderden miljoenen van de overheid nodig'. 'Een andere uitdaging' is volgens Thijssen het opzetten van een markt voor biomassa. "Voor de gebruikelijke gas- en kolencentrales importeert Nederland kolen vanuit onder meer Australië en Zuid Amerika. Voor de nieuwe centrale moet biomassa uit bijvoorbeeld Scandinavië en Canada worden geïmporteerd", zegt Thijssen. Dit betekent dat nieuwe handelspatronen moeten worden opgezet.

Het zou absoluut geweldig zijn als hier gehoor aan wordt gegeven. Het is natuurlijk beter voor het milieu en het wordt tijd dat er alternatieven voor olie komen. Olie is ontzettend duur en zal alleen maar duurder worden op lange termijn. Om het milieu te sparen en de kosten te drukken denk ik dat schone biomassa een uitkomst is.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over