Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Groothandel in duurzame materialen gestart, energierekening EUR 10?

Donderdag 19 juli 2007 14:05Margot Boesveld

 

Irritatie over de slechte beschikbaarheid van duurzame materialen dreef decorbouwer Rob Bos ertoe de groothandel Eco-Logisch te starten. Het assortiment bestaat uit duurzame bouwmaterialen voor zowel de particuliere als de zakelijke klant, en alles is op voorraad. Gebruik van de materialen kan leiden tot een energierekening van minder dan een tientje per maand, stelt Bos. Het Financieele Dagblad schrijft daar donderdag over.Rob Bos constateerde dat de slechte beschikbaarheid van duurzame (bouw)materialen er vaak toe leidt dat er voor niet-duurzame alternatieven wordt gekozen. In de krant geeft hij het voorbeeld van een aannemer die voor een opdrachtgever zoveel mogelijk duurzame materialen moet gebruiken. Als die vervolgens nauwelijks verkrijgbaar zijn, gaat die aannemer terug naar zijn opdrachtgever en legt de keuze voor: doorgaan met niet-duurzame spullen, of een paar weken vertraging. "In veel gevallen sneuvelen op die manier de duurzame elementen in een bestek", verzucht Bos in het FD.Wat biedt Bos in zijn winkel in Amsterdam, behalve wellicht spaarlampen? Lemen wanden en bepaalde stucverf laten de lucht circuleren als in een Afrikaanse hut. Bij warm weer trekt de warmte de wand in, bij kou geeft hij juist warmte af. Op de vloer komt bamboe: sterk als metaal, slijtvast als hardhout en een productiebos heeft maar zes jaar nodig om te volgroeien. En de prijs? De alternatieve wanden kostten een geschatte 20% meer dan normaal, voor de bamboevloer moet op de prijs van een duur parket worden gerekend.Daar staat tegenover dat volgens de decorbouwer flinke energiebesparingen kunnen worden bereikt. Hij noemt in het FD een Amsterdamse met een huis van 140 vierkante meter, die minder dan een tientje per maand betaalt. Maar daar slaat Energeia even aan het rekenen: met een geschatte aardgasprijs van 62 cent inclusief belastingen komt EUR 10 neer op ruim 16 kubieke meter aardgas per maand. Dus nog geen 200 kuub per jaar; dat is 11% van wat een gemiddeld Nederlands huishouden gebruikt. En dat is alleen het gasverbruik. Dus dat betekent met de kippen op stok, want er mag dan zelfs geen spaarlamp branden -of het moet op zonne-energie zijn.(Het Financieele Dagblad, 19 juli, p.15)Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over