Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Grote premie verschillen duurste en goedkoopste zorgverzekering

Woensdag 02 december 2015 14:49Margot Boesveld

 

In 2016 is de duurste zorgverzekering  meer dan 25 euro per maand duurder dan de goedkoopste. De premie voor deze zogenaamde basisverzekering is niet te verklaren door verschillen in de dekking. Alle basisverzekeringen bieden namelijk dezelfde dekking. De verschillen zijn wel deels te verklaren door de beperkte keuzevrijheid van de goedkope budgetverzekeringen.

Voor de goedkoopste basisverzekering komt de premie op 86 euro en de duurste op 113,25 euro per maand. Dit is een zeer groot verschil, maar het moet wel genuanceerd worden. De duurste verzekering is namelijk een restitutieverzekering en de goedkoopste een budgetverzekering. Om te voorkomen dat appels met peren worden vergeleken, gaan wij eerst het verschil tussen de verschillende soorten zorgverzekeringen toelichten.

Drie soorten zorgverzekeringen

De dekking in alle basisverzekeringen is gelijk, maar er zitten grote verschillen in keuzevrijheid. De zorgverzekeringen zijn op te splitsen in drie soorten, namelijk:

  • Restitutieverzekering
  • Naturaverzekering
  • Budgetverzekering

Restitutieverzekering, volledige vrijheid

De belangrijkste verschillen zitten in de keuzevrijheid naar welke zorgverlener u mag gaan voor een medische behandeling. Bij de restitutieverzekering heeft u de volledige vrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen. U kunt dus gewoon naar het ziekenhuis in uw woonplaats gaan. Deze verzekeringen zijn gemiddeld ook het duurst van de drie.

Naturaverzekering, veel vrijheid

Voor de naturaverzekering heeft de verzekeraar afspraken met zorgverleners gemaakt. Medische behandelingen worden uitsluitend volledig betaald, als de behandelingen zijn uitgevoerd door een gecontracteerde zorgverlener. In de praktijk blijkt dat er een ruime keuze is, maar mogelijk kunt u niet bij het ziekenhuis in uw woonplaats terecht.

Budgetverzekering, beperkte vrijheid

Voor de budgetverzekering heeft de verzekeraar ook afspraken gemaakt met zorgverleners, maar slechts met een beperkt aantal. Waarschijnlijk kunt u met deze verzekering niet bij het lokale ziekenhuis terecht.

Vergelijken loont

De budgetverzekering van Zilveren Kruis Achmea is bijvoorbeeld duurder dan de restitutieverzekering van OHRA. Welke verzekeringsvorm uw voorkeur ook heeft, vrijwel altijd kunt u besparen op de maandlasten. Bij het vergelijken blijkt wel duidelijk welke verzekeringsvorm de betreffende zorgverzekering onder valt.

Kost het veel moeite om over te stappen naar een andere zorgverzekering?

Nee, de verzekeraars regelen het onderling. De verzekeraars hebben de processen goed op elkaar afgestemd. U hoeft niet bang te zijn dat u wat betreft de medische kosten tussen wal en schip raakt. Via de Vastelastenbond heeft u in 3 stappen de overstap naar een andere zorgverzekering geregeld. Dat kan via een onafhankelijke zorgvergelijker

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over