Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Grote tevredenheid na bekendmaking van het Energieakkoord

Woensdag 17 juli 2013 13:37Margot Boesveld

 

Vakbonden, milieuorganisaties, werkgevers, ze lijken allemaal verheugd over het Energieakkoord. Vandaag werden de hoofdlijnen van het akkoord officieel gepresenteerd.

Werkgevers zeggen in een reactie blij te zijn met de 15.000 banen die het akkoord oplevert. "Belangrijk is daarbij dat er snel meer banen in de bouw en de installatiebranche worden gecreëerd", aldus FNV.

Winstpunt

FNV is ook tevreden over de minder zware lasten voor de consument. De extra heffing die consumenten moeten betalen op hun energierekening, komt nu lager uit dan in het regeerakkoord was gepland.

Het grootste winstpunt voor de milieupartijen is de grootschalige inzet van windmolens. "Er komt voldoende windenergie om alle huishoudens in Nederland van duurzame stroom te voorzien." Volgens hen is het uniek dat er in deze economische moeilijke tijd geld is vrijgemaakt voor investeringen in woningisolatie van huurwoningen en de bouw van windmolens op zee.

Volgens Dick Benschop van Shell is het resultaat een stap in de goede richting. "Nu moet Nederland zich sterk maken voor een robuuste CO2-prijs en de verschuiving van kolen naar gas die in heel Europa nodig is."

Definitieve besluit

Bij de onderhandelingen zijn ook concessies gedaan. Zo wilde het kabinet in 2020 uitkomen op 16 procent duurzame energie, maar dat lukte niet. Omdat het even duurt voor windmolenparken op zee bijdragen aan duurzame energie, is dat pas in 2023 mogelijk.

De komende weken worden de hoofdlijnen verder uitgewerkt en doorgerekend, waarna in de tweede helft van augustus de definitieve besluit zal plaatsvinden.

Bron: nos.nl/artikel/528842-tevredenheid-over-energieplan.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over