Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Grote verschillen in prijs drinkwater

Woensdag 11 oktober 2006 12:53Margot Boesveld

 

De prijs van drinkwater verschilt sterk per regio. In sommige regio's, zoals Groningen, is de prijs daarbij de afgelopen jaren gedaald, terwijl in andere gebieden, zoals Zeeland, Friesland en Flevoland de prijs juist is gestegen. Dat blijkt uit cijfers die de Volkskrant dinsdag heeft gepubliceerd. Vooral waterbedrijven die als commerciële onderneming dividend uitkeren aan de aandeelhouders hebben hun prijs de afgelopen jaren flink verhoogd. Drinkwater is daardoor soms duurder dan absoluut noodzakelijk, stelt de krant.

Dat blijkt uit cijfers die de Volkskrant dinsdag heeft gepubliceerd. Vooral waterbedrijven die als commerciële onderneming dividend uitkeren aan de aandeelhouders hebben hun prijs de afgelopen jaren flink verhoogd. Drinkwater is daardoor soms duurder dan absoluut noodzakelijk, stelt de krant.Een gemiddeld huishouden in Groningen heeft de uitgaven voor water de afgelopen vier jaar met bijna tien procent zien dalen tot bijna 117 euro per jaar. De Zeeuwen zagen daarentegen hun wateruitgaven in dezelfde periode met ruim 5 procent stijgen tot 167 euro.Volgens de Volkskrant is dat verschil deels terug te voeren op een verschil in bedrijfsvoering: het Groningse drinkwaterbedrijf wil geen winst maken, het Zeeuwse wel, want dat is onderdeel van een commercieel bedrijf. Consumenten hebben overigens geen keuze in hun drinkwaterleverancier; die wordt bepaald door de woonplaats. De markt voor drinkwater is niet vrij. (Bron: Vara Kassa)Mogen waterbedrijven winst maken en divident uitkeren of niet? Ik vind dat de overheid een duidelijke lijn moet trekken, wel maken of geen winst maken. Het meest eerlijk is het om waterbedrijven geen winst te laten maken. Mensen kunnen immers niet kiezen van welke aanbieder ze hun water willen hebben.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over