Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Het ANWB schandaal

Maandag 05 september 2005 16:17Margot Boesveld

 

De ANWB heeft jarenlang voor leden verzwegen dat ze mogelijk dubbel zijn verzekerd voor wegenwachthulp. Een ex-medewerker heeft een vijf jaar oud intern rapport over hulpverlening aan automobilisten gelekt naar de Telegraaf. De gedupeerde leden hebben via de eigen auto-importeur of leasemaatschappij recht op hulp. Daarnaast zijn ze 50 euro per jaar kwijt aan het lidmaatschap van de Wegenwacht.Uit het rapport van de ANWB blijkt dat de bond al jaren verzwijgt dat ruim 400.000 leden dubbel verzekerd zijn voor hulp bij pech onderweg.De organisatie zou op die manier meer dan 20 miljoen euro per jaar incasseren. In het rapport staat dat ,,wanneer leden zich bewust worden van de dubbeldekkingen die er bestaan, een fors ledenverlies van zowel Wegenwacht als van de ANWB dreigt''.Volgens Van Woerkom is er geen sprake van bewuste achterhouding van informatie voor de leden. De dubbeldekkingen zouden vaak niet hetzelfde dekken. De ANWB heeft, om verwarring te voorkomen, besloten om de leden niet actief te informeren, aldus Van Woerkom.Schandalig! De ANWB is volgens mij zijn bestaansreden vergeten. De wielrijdersbond moet in het belang van haar leden handelen en niet onnodig incasseren. Ze moeten juist hun leden helpen om dubbeldekking te voorkomen. De ANWB kan zoveel doen namens bijna 3,5 miljoen leden. Ze laten hun leden dubbel betalen voor de pechservice. Ze openen zelf benzinestations, in plaats van dat ze de brandstofprijs naar beneden helpen. Ik vind dat de ANWB zich meer moet gaan gedragen als een bond.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over