Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Het veelbesproken artikel 18

Maandag 10 oktober 2005 19:24Margot Boesveld

 

Artikel 18 is een veelbesproken onderwerp uit de nieuwe zorgwet. Dit artikel maakt het mogelijk voor alle rechtspersonen om collectief zorgverzekeringen aan te gaan bieden. Voorheen kon alleen een werkgever dit doen.

Een verzekeraar mag een maximale korting bieden van 10% (wettelijk vastgesteld) en op de aanvullende verzekering nog meer. Dus wat is een typisch Hollandse reactie hierop: de collectieven springen als paddestoelen uit de grond. En waarom ook niet, collectieven hebben een financieel voordeel, maar er zijn ook nog secundaire voorwaarden die bij een verzekeraar bedongen kunnen worden. Te denken valt aan een contactpersoon of apart telefoonnummer (gratis) of problemen die met voorrang worden opgelost, et cetera.

Verzekeraars zijn nu aan het vechten met de politiek om dit wetsartikel aan te passen/ongedaan te maken. Zij stellen dat iedereen binnen een korte tijd in een collectief kan worden geschaard. Dit heeft als gevolg dat verzekeraars iedereen 10% korting moeten geven. Verzekeraars hebben minder kosten (efficiëntie van administratie en inkoopvoordeel), maar dat weegt niet op tegen de 10% korting. Het gaat dus ten koste van de winst en reserves. Wat doen verzekeraars in zo’n geval? De prijzen verhogen. Dus de collectiviteit levert geen kostenvoordeel voor de consument op.

Wij zien dit echter anders. Door de marktwerking zullen verzekeraars hun prijzen niet zo snel gaan verhogen. Maar al zou dat zo zijn dan heeft een collectief toch het voordeel van de secundaire voorwaarden. Goede service, afspraken die nagekomen worden en een collectief heeft de mogelijkheid om van verzekeraar te wisselen. Als collectief kunnen verzekeraars dus scherp gehouden worden.

Binnenkort kunt zich ook bij de Vastelastenbond vrijblijvend opgeven voor een collectieve zorgverzekering. Wij doen onderzoek naar alle verzekeraars en we gaan een korting bedingen. Daarnaast houden we toezicht op de polisvoorwaarden. We bieden hier binnenkort aandacht aan in onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over