Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Hoeveel leveren zonnepanelen op

Donderdag 26 september 2013 12:04Margot Boesveld

 

Veel van onze leden overwegen zonnepanelen te laten plaatsen. Maar hoeveel winst of besparing levert het plaatsen van zonnepanelen eigenlijk op?

Wat levert een zonnepaneel gemiddeld op
Elke vierkante meter zonnepaneel levert op jaarbasis gemiddeld 80 kWh op. Bij 15 m² aan zonnepanelen zal dus 1200 kWh per jaar aan zonnestroom worden opgewekt.

Het gemiddelde elektriciteitsverbruik in Nederland is 4000 kWh. Bij een gemiddeld elektriciteitsverbruik zou u dus met 50 m² aan zonnepanelen precies opwekken wat u verbruikt:

4000 kWh / 80 = 50 m²

Vermogen
Als u zonnepanelen aanschaft, wordt het zogenaamde ‘nominale paneelvermogen’ van de panelen vermeld door de producent. Dit nominale paneelvermogen is ook bekend als Wp (Wattpeak), en vertelt hoeveel de panelen onder testomstandigheden opleveren.

Ook wordt de verwachte opbrengst in kilowattuur door de leverancier vermeld.Deze verwachte opbrengst is overigens relatief: het betreft hier de opbrengst van de panelen onder ideale testomstandigheden.

Plaatsing bepaalt de opbrengst
Hoeveel uw zonnepanelen opleveren is ook afhankelijk van de plaatsing. Op het zuiden gerichte zonnepanelen kunnen bij 1000 Wp tot 900 kWh per jaar opleveren. Als de panelen een andere richting op staan leveren ze alsnog tot 850 kWh per jaar op.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over