“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Hoeveel leveren zonnepanelen op

Donderdag 26 september 2013 12:04Margot Boesveld

 

Veel van onze leden overwegen zonnepanelen te laten plaatsen. Maar hoeveel winst of besparing levert het plaatsen van zonnepanelen eigenlijk op?

Wat levert een zonnepaneel gemiddeld op
Elke vierkante meter zonnepaneel levert op jaarbasis gemiddeld 80 kWh op. Bij 15 m² aan zonnepanelen zal dus 1200 kWh per jaar aan zonnestroom worden opgewekt.

Het gemiddelde elektriciteitsverbruik in Nederland is 4000 kWh. Bij een gemiddeld elektriciteitsverbruik zou u dus met 50 m² aan zonnepanelen precies opwekken wat u verbruikt:

4000 kWh / 80 = 50 m²

Vermogen
Als u zonnepanelen aanschaft, wordt het zogenaamde ‘nominale paneelvermogen’ van de panelen vermeld door de producent. Dit nominale paneelvermogen is ook bekend als Wp (Wattpeak), en vertelt hoeveel de panelen onder testomstandigheden opleveren.

Ook wordt de verwachte opbrengst in kilowattuur door de leverancier vermeld.Deze verwachte opbrengst is overigens relatief: het betreft hier de opbrengst van de panelen onder ideale testomstandigheden.

Plaatsing bepaalt de opbrengst
Hoeveel uw zonnepanelen opleveren is ook afhankelijk van de plaatsing. Op het zuiden gerichte zonnepanelen kunnen bij 1000 Wp tot 900 kWh per jaar opleveren. Als de panelen een andere richting op staan leveren ze alsnog tot 850 kWh per jaar op.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Consumenten kunnen sparen voor tandarts

Donderdag 26 september 2013 10:15

Consumenten kunnen gaan sparen voor de tandarts. Via het door de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) opgezette bedrijf ixorg kan een budget opgebouwd worden. Pati&e...

Lees meer

Consumenten winnen woekerpolisrechtszaak van AEGON

Maandag 23 september 2013 12:10

In 2005 wordt in Kassa voor het eerst aandacht besteed aan Koersplanovereenkomsten van AEGON. Dat is een spaarproduct dat in de jaren 1989 tot 2002 wordt verkocht door Spaarbeleg van AEGON. De reclame...

Lees meer

Miljoenen autobezitters oververzekerd

Maandag 23 september 2013 10:39

Ruim drie van de zeven miljoen autobezitters in Nederland zijn oververzekerd. Dat stelt marktonderzoeker GfK. De eigenaren zijn all risk verzekerd, terwijl de dure dekking allang nie...

Lees meer

Europese Commissie wil meer openheid over internetsnelheid

Dinsdag 17 september 2013 14:01

Als het aan de Europese Commissie ligt moeten providers voldoen aan nieuwe regels op het gebied van openheid over bandbreedte die ze leveren. De commissie wil hiermee de positie van de consument ga...

Lees meer