Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Hoge olieprijs spekt staatskas niet

Dinsdag 20 september 2005 10:00Margot Boesveld

 

Op de wekelijkse persconferentie na de ministerraad zei Minister Zalm dat de staatskas niet wordt gespekt door de hoge olieprijs. Hoge olie- en aardgasprijzen zijn slecht voor de economie, omdat daardoor de inflatie hoger wordt en de werkloosheid oploopt. Volgens Zalm heffen de voordelen van de extra aardgasbaten en de nadelige economische effecten elkaar op.

Het kabinet heeft wel de intentie om het verlies aan koopkracht te compenseren als de olieprijzen onveranderd hoog zullen blijven. "Maar daar moet dan wel ruimte voor zijn", zei Zalm. In november maken de energieleveranciers de nieuwe rekeningen op. Dan zal blijken wat het effect van de olieprijzen is op de energienota's van de consument. Dat is volgens Zalm het moment om te zien of het kabinet moet ingrijpen. "Als het dan nodig zal blijken, gaan we kijken wat we kunnen compenseren om extra koopkrachtondersteuning te realiseren".

Het is goed dat het kabinet wil kijken naar de mogelijkheden om huishoudens te compenseren. Alleen ik vraag me af of het allemaal niet wat minder bureaucratisch kan. In Nederland hebben we gas dat gekoppeld is aan de olieprijs. Door Katrina, de onrust in het Midden Oosten en de enorme vraag van China en India betalen we enorm veel voor ons eigen gas. Ook elektriciteit, dat voornamelijk uit gasgestookte centrales komt, wordt hierdoor stukken duurder. De koopkracht daalt, de inflatie stijgt en de overheid heeft extra inkomsten. De overheid compenseert de burger waardoor de koopkracht weer toe neemt. Als de overheid er nu voor zorgt dat de gasprijs niet gekoppeld wordt aan de olieprijs waardoor energie in Nederland goedkoper wordt. Dan kan iedereen zijn energierekening betalen en hoeft er geen extra koopkrachtondersteuning gerealiseerd te worden.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over