Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Hoogervorst rekent op zorgpremie van 1134 euro

Woensdag 20 september 2006 11:16Margot Boesveld

 

Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) rekent met een premie voor de verplichte basis zorgverzekering van 1134 euro per jaar. Dat is nu nog ongeveer 1050 euro. De minister baseert het bedrag op schattingen van het Centraal Planbureau.De verplichte inkomensafhankelijke bijdrage blijft gehandhaafd op 6,5 procent, mensen zonder werkgever betalen net als dit jaar 4,4 procent. De AWBZ-premie daalt van 12,55 naar 12,00 procent. Dat is dinsdag gebleken uit de begroting voor Volksgezondheid 2007. Zorgverzekeraars bepalen zelf of ze in de buurt van de 1134 euro per jaar blijven of een ander bedrag vaststellen. Dit najaar zullen zij hun premies bekendmaken.Om de premiestijging binnen de perken te houden heeft de minister een aparte subsidie in het leven geroepen waaruit volgend jaar de opleidingskosten van erkende medisch specialisten, tandartsen, ziekenhuisapothekers, klinisch fysici en klinisch chemici wordt betaald. De kosten die daarmee gemoeid zijn, 636,7 miljoen in 2007, drukken daardoor niet meer op de zorgpremie.In totaal zijn de Nederlanders volgens de berekeningen volgend jaar 3 procent meer kwijt aan premies voor de zorgverzekering en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).Uit de begroting blijkt dat de minister volgend jaar rekent op 3,7 miljard aan eigen bijdragen voor de AWBZ en de zorgverzekeringswet. Daarvan is net als dit jaar ongeveer 2 miljard het gevolg van de no-claimregeling.In de zorg gaat volgend jaar volgens de begroting ruim 50 miljard euro om. Dat is ruim 2,5 miljard meer dan in 2006. Het overgrote deel van die 50 miljard gaat op aan ziekenhuis- en andere geneeskundige zorg (25,4 miljard) en zorg voor verstandelijk gehandicapten, verpleeghuiszorg en psychiatrische zorg en thuiszorg uit de AWBZ (21,6 miljard).Gemeenten krijgen 1,3 miljard euro uit de AWBZ voor de uitvoering van de nieuwe welzijnswet WMO om de huishoudelijke hulp voor thuiswonende chronisch zieken en gehandicapten te betalen.Bron: Vara Kassa

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over