“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Hoogervorst: verlagen zorgtoeslag geen extraatje

Dinsdag 14 maart 2006 09:53Margot Boesveld

 

Het handhaven van de zorgtoeslag is níet bedoeld als extraatje om de koopkracht van mensen te ondersteunen. Dat heeft minister Hoogervorst de Kamer duidelijk gemaakt. Volgens Hoogervorst stelt het kabinet de toeslag niet bij, omdat dat te veel rompslomp zou zijn. Premier Balkenende liet zondag de indruk bestaan dat het wél om een extraatje ging.

De zorgpremies die burgers moeten betalen, zijn over 2006 lager uitgevallen dan verwacht. Het kabinet heeft mensen met een smalle beurs hierdoor te veel zorgtoeslag toegekend. Dat geld zou eigenlijk terugbetaald moeten worden. Premier Balkenende maakte echter afgelopen zondag bekend de zorgtoeslag te laten zoals die is. Volgens de SP erkent het kabinet hiermee dat burgers door de invoering van het nieuwe zorgstelsel financieel te zwaar zijn gedupeerd, en probeert het via een omweg de schade te repareren.Volgens minister Hoogervorst is dat niet het geval. Het is volgens hem te veel werk en gedoe om bij de miljoenen huishoudens te berekenen hoeveel de mensen zouden moeten terugbetalen. De Belastingdienst, die de zorgtoeslag toekent, zal volgend jaar de toeslag in een keer goed toekennen, zo liet de minister de Tweede Kamer weten.Het SP-Kamerlid De Wit wilde ook van het kabinet weten of het bereid is nog meer compensatie te geven aan de burgers die door hogere kosten voor gezondheidszorg worden gedupeerd. De vakbond FNV presenteerde kort geleden een rapport waaruit bleek dat 3,7 miljoen huishoudens minder geld te besteden hebben door duurdere zorgverzekeringen. Volgens minister De Geus van Sociale Zaken deugt het onderzoek waarschijnlijk niet en is de vakbond vergeten allerlei toeslagen mee te rekenen. Daarbij is het onderzoek volgens hem gebaseerd op wat burgers denken dat hen boven het hoofd hangt en niet op harde cijfers. Het kabinet wacht, volgens hem, tot april om goed in kaart te brengen welke effecten het nieuwe zorgstelsel heeft gehad op het besteedbare inkomen van burgers. Dan zal ook blijken of extra compensatie nodig is. ANP

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over