Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Huisartsen bezorgd over invoering BSN in zorg

Woensdag 30 augustus 2006 13:54Margot Boesveld

 

De huisartsenvereniging LHV verwacht dat de invoering van het burgerservicenummer (BSN) voor veel administratieve rompslomp gaat zorgen. Dat gaat volgens de organisatie ten koste van de zorg aan de patiënt. Bovendien vormt de 'identificatieplicht' een drempel voor patiënten om naar de huisarts te komen, meldt de LHV maandag. Volgende week praat de Tweede Kamer over invoering van het identificatienummer in de zorg.Het BSN mag alleen gebruikt worden als een patiënt zich heeft kunnen identificeren. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, moeten alle patiënten zich eenmalig bij de huisarts melden voor identificatie. Bij elk consult moet de patiënt zich vervolgens identificeren met het BSN.De huisartsenvereniging dringt in een brief aan de Tweede Kamer aan om de identificatieplicht niet door te voeren of de plicht te beperken tot de situaties waarin over de identiteit van de patiënt wordt getwijfeld. Als de kamer toch tot invoering besluit hoopt de LHV dat de invoering uitgesteld wordt. Ook wil de vereniging dat huisartsen niet zelf het BSN hoeven te verifiëren.Het BSN moet ervoor zorgen dat de overheid makkelijker persoongegevens kan uitwisselen met overheidsinstanties. Het wordt ingesteld ter vervanging van het sofi-nummer en kan gebruikt worden bij sociale en fiscale instellingen, maar mogelijk ook bij zorginstellingen en in het onderwijs.Bron: nieuws.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over