“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Huisartsen houden zwarte lijst zorgverzekeraars bij

Vrijdag 06 oktober 2006 16:12Margot Boesveld

 

Huisartsenvereniging LHV houdt een 'zwarte lijst' van zorgverzekeraars bij en dreigt huisartsen te adviseren patiënten van wanbetalende verzekeraars contant te laten betalen.Dat stelde huisarts Toon Verheij woensdag. Verheij is voorzitter van Stichting De Hefboom, die problemen probeert op te lossen voor 1500 bij declaratiebureau Fa-Med aangesloten huisartsen. Verheij laat zelf zijn bij FBTO verzekerde patiënten al contant betalen. Hij verwacht dat veel huisartsen dit voorbeeld zullen volgen, als verzekeraars niet snel betalen.De LHV bevestigt dat er een soort 'zwarte lijst' in de maak is. ,,We houden de verzekeraars continu in de gaten'', zegt bestuurslid Johan Reesink. ,,Maar er zijn gelukkig nog steeds zorgverzekeraars die zich verbeteren en die we ervan af kunnen halen.''Op dit moment is er een groep van elf verzekeraars die zich volgens de huisartsen niet aan hun verplichtingen houden. Zij zijn samen goed voor tien procent van de verzekerdenmarkt. Volgens Reesink gaat het niet alleen om verzekeraars, maar ook om tussenpersonen. Hij wil echter geen namen bekendmaken.Verheij heeft zelf zijn patiënten die bij FBTO verzekerd zijn te kennen gegeven dat ze zelf alle kosten, dus ook de inschrijvingskosten, contant moeten betalen. In een brief liet hij die weten, hen als ,,niet verzekerd'' te beschouwen. Hij raadt hun aan een andere verzekeraar te zoeken.Volgens koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland kan de huisarts zijn patiënten helemaal niet als onverzekerd bestempelen. FBTO bestrijdt ook dat de patiënten niet verzekerd zijn. De verzekeraar benadrukt dat elke rekening wordt betaald, ook als de patiënt het bedrag voorschiet. De verzekeraar betreurt dat de huisartsen de declaraties bij de patiënt neerleggen. FBTO erkent dat er het eerste half jaar betalingsproblemen zijn ontstaan, maar zegt de problemen bijna opgelost te hebben.Volgens Verheij bleek onlangs dat de bij declaratiebureau Fa-Med aangesloten huisartsen tussen de 45.000 tot 100.000 euro per praktijk van verzekeraars tegoed hebben.Bron: ANP

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over