Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Huisartsen wijzen diabetespolis Delta Lloyd Ohra af

Vrijdag 07 april 2006 09:00Margot Boesveld

 

De speciale polis voor mensen met diabetes van zorgverzekeraar Delta Lloyd/Ohra staat niet voor goede diabeteszorg. Dat stellen het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de Diabetes Huisartsen Advies Groep in een donderdag bekend geworden brief.

Volgens de organisaties moeten patiënten volgens deze zogenoemde DiaVitaalpolis zelf metingen verrichten. Ze leggen deze via internet vast in een persoonlijk medisch dossier, maar de resultaten worden niet meer besproken met de eigen huisarts of praktijkondersteuner. De gegevens worden telefonisch of per e-mail besproken met medewerkers van een regionaal diabetescentrum. Hierdoor ontbreekt de relatie met het medisch dossier van de patiënt bij de huisarts en kan geen rekening gehouden worden met de voorgeschiedenis van de patiënt, andere aandoeningen waar deze mogelijk mee kampt en eventuele medicijnen die daarvoor zijn voorgeschreven.Die link ontbreekt ook omdat de verzekerde de diabetesmedicijnen bij een internetapotheek moet bestellen. Wie naar een andere apotheek stapt moet 15 procent zelf bijbetalen. Hierdoor ontbreekt het totale beeld op de patiënt en diens medicijngebruik.Andere minpunten die de organisaties opnoemen zijn verplichte controles bij een regionaal diabetescentrum in plaats van bij de huisarts om de hoek en het ontbreken van afspraken tussen die huisartsen en die centra.Nederland telt tussen de 600.000 en 850.000 mensen met diabetes. ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over