“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Huren 450.000 huishoudens per 1 juli omhoog

Dinsdag 23 april 2013 13:52Margot Boesveld

 

Circa 450.000 huishoudens krijgen per 1 juli mogelijk te maken met een extra huurverhoging in verband met hun inkomen.Dat heeft minister Stef Blok (Wonen) becijferd, schreef hij dinsdag aan de Tweede Kamer.

Wie nog niets weet, is de dans echter nog niet ontsprongen: verhuurders kunnen ook besluiten de huur van de adressen per 1 augustus of 1 september of zelfs nog later te verhogen, aldus Blok.

Het gaat hier om adressen waarvan de verhuurders niet eerder een inkomensindicatie weten te krijgen. Een huurverhoging moet minstens 2 maanden van tevoren worden aangezegd.

 

Te goedkoop

Uit de cijfers die nu bekend zijn, valt volgens een woordvoerder op te maken dat 27 procent van de mensen in een sociaal huurhuis te goedkoop ofwel 'scheef' woont . De huurverhoging is onder meer ingevoerd om meer doorstroming te krijgen.

De invoering van de huurverhoging stuitte op diverse praktische problemen, waardoor ze niet overal meteen op de voorgenomen datum van 1 juli kan worden toegepast. Overleg tussen corporaties, gemeenten en Belastingdienst (die de indicaties moet geven), heeft volgens Blok inmiddels al wel tot goede resultaten geleid.

Het aantal verstrekte inkomensindicaties ligt nu op 1,7 miljoen. 16 procent daarvan gaat om een inkomen hoger dan 43.000 (6,5 procent huurverhoging); 11 procent heeft minder, maar toch meer dan 33.614 euro (4,5 procent verhoging), terwijl 67 procent daar nog onder zit (4 procent erbij).

Door: ANP

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Veel Nederlanders bezuinigen auto weg

Dinsdag 23 april 2013 11:24

Vorig jaar heeft 70 procent van de Nederlandse huishoudens bezuinigd. Ze houden vooral de hand op de knip bij uitgaven aan luxe goederen (bijvoorbeeld tv's en computers), etentjes en kleding. D...

Lees meer

Energietarieven in juli opnieuw iets omlaag

Donderdag 18 april 2013 12:17

Energie gaat voor de tweede keer dit jaar in prijs omlaag. Per 1 juli verlagen Eneco en Nuon hun tarief voor gas. Dat is mogelijk door een een wereldwijde daling van de inkoopprijs van aardgas, mel...

Lees meer

Voor welke autoverzekering kan ik het beste kiezen?

Dinsdag 16 april 2013 17:48

Vergelijking tussen WA, WA beperkt casco en WA casco verzekering. Voor het verzekeren van uw auto zijn er drie verzekeringsvarianten waar u tussen kunt kiezen. De minimale en verplichte verzekeringsv...

Lees meer

Zorgpremie kan in 2014 omlaag

Dinsdag 09 april 2013 23:50

De grootste zorgverzekeraars zijn bereid de premie volgend jaar te verlagen. Dat schrijft De Stentor. Achmea, VGZ en CZ reageren daarmee op minister Schippers (Volksgezondheid) die kritisch is over...

Lees meer