Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Huren 450.000 huishoudens per 1 juli omhoog

Dinsdag 23 april 2013 13:52Margot Boesveld

 

Circa 450.000 huishoudens krijgen per 1 juli mogelijk te maken met een extra huurverhoging in verband met hun inkomen.Dat heeft minister Stef Blok (Wonen) becijferd, schreef hij dinsdag aan de Tweede Kamer.

Wie nog niets weet, is de dans echter nog niet ontsprongen: verhuurders kunnen ook besluiten de huur van de adressen per 1 augustus of 1 september of zelfs nog later te verhogen, aldus Blok.

Het gaat hier om adressen waarvan de verhuurders niet eerder een inkomensindicatie weten te krijgen. Een huurverhoging moet minstens 2 maanden van tevoren worden aangezegd.

 

Te goedkoop

Uit de cijfers die nu bekend zijn, valt volgens een woordvoerder op te maken dat 27 procent van de mensen in een sociaal huurhuis te goedkoop ofwel 'scheef' woont . De huurverhoging is onder meer ingevoerd om meer doorstroming te krijgen.

De invoering van de huurverhoging stuitte op diverse praktische problemen, waardoor ze niet overal meteen op de voorgenomen datum van 1 juli kan worden toegepast. Overleg tussen corporaties, gemeenten en Belastingdienst (die de indicaties moet geven), heeft volgens Blok inmiddels al wel tot goede resultaten geleid.

Het aantal verstrekte inkomensindicaties ligt nu op 1,7 miljoen. 16 procent daarvan gaat om een inkomen hoger dan 43.000 (6,5 procent huurverhoging); 11 procent heeft minder, maar toch meer dan 33.614 euro (4,5 procent verhoging), terwijl 67 procent daar nog onder zit (4 procent erbij).

Door: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over