“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Huren stijgen met 4,8 procent

Maandag 10 juni 2013 10:29Margot Boesveld

 

De huurprijs van een woning stijgt dit jaar naar verwachting gemiddeld 4,8 procent. Dat is de grootste stijging sinds 1994, toen de huren met 5,1 procent stegen.

De stijging is onder meer het gevolg van de inkomensafhankelijke huurverhoging, waardoor huurders bovenop de inflatie een toeslag betalen.

De inflatie is vorig jaar uitgekomen op 2,5 procent.  Huurders met een inkomen tot 33.614 euro betalen daarnaast nog 1,5 procent extra.  Voor inkomens tussen 33.614 en 43.000 is de extra huurstijging 2 procent.

Huishoudens met een hoger inkomen betalen 4 procent extra, waardoor de maximale huurstijging op 6,5 procent ligt. In de vrije sector kunnen de huren meer stijgen.

Vorig jaar stegen de huren gemiddeld met 2,8 procent.

Door: NUgeld.nl / nugeld.nl/wonen/3491888/huren-stijgen-met-48-procent.html

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Aantal digitale tv-aansluitingen verder gegroeid

Dinsdag 04 juni 2013 09:35

Het aantal digitale tv-aansluitingen is in het eerste kwartaal met 1,7 procent gegroeid tot 6,47 miljoen. Van deze groep heeft 3,67 miljoen ook een analoge tv-aansluiting. Dat blijkt uit cijfer...

Lees meer

Prijs zonnepanelen stijgt na heffing

Vrijdag 31 mei 2013 10:42

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen weken met meer dan tien procent gestegen. De prijsstijging komt door de dreiging van Europa met een importheffing op Chinese zonnepanelen. De strafmaatrege...

Lees meer

Auto veel minder zuinig dan maker beweert

Vrijdag 31 mei 2013 09:22

Nieuwe auto's verbruiken gemiddeld een kwart meer brandstof en stoten dus ook flink meer CO2 uit dan fabrikanten beweren. Dat stelde de milieuorganisatie International Council on Clean Transpor...

Lees meer

Tiener betaalt dubbele voor autoverzekering

Woensdag 29 mei 2013 10:03

Jongeren tot en met 19 jaar zijn gemiddeld twee keer zoveel geld kwijt voor hun autoverzekering als mensen boven de 30 jaar. Dat blijkt dinsdag uit een berekening van Independer. De meest uitge...

Lees meer