Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Hypotheekrente onder 1 %

Woensdag 25 mei 2016 13:33Margot Boesveld

 

Het lijkt wel een aanbieding in de supermarkt: hypotheekrente nu voor 0,99 procent. Voor het eerst kan een hypotheek met een rentevaste periode worden afgesloten tegen een rente van minder dan één procent. 

ABN Amro heeft de rente voor een budgethypotheek met een looptijd van twee jaar, met NHG en rentebedenktijd, verlaagd van 1,7 procent naar 0,99 procent. "We willen klanten laten meeprofiteren van de lage rente", zegt een woordvoerder over de stuntprijs.

Het aanbod gaat enkel op voor een hypotheek van twee jaar vast, want voor één jaar vast betaal je bij ABN Amro gewoon 1,7 procent. En je moet een betaalrekening bij ABN Amro hebben, anders betaal je 0,2 procent meer. Met de rentebedenktijd krijgen klanten gedurende twee jaar de mogelijkheid om de hypotheek over te sluiten naar een andere en langere rentevaste periode.

Spotgoedkoop

De rente voor hypotheken en kredieten blijft dalen onder druk van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone verlaagd naar nul en banken moeten zelfs betalen als ze tijdelijk geld parkeren in Frankfurt. Daar bovenop koopt de centrale bank sinds maart vorig jaar elke maand voor 80 miljard euro staatsleningen en andere leningen op. De teller staat inmiddels op bijna 1000 miljard euro.

De lage rente en het opkoopprogramma moeten een impuls aan de economie en de inflatie geven. Het heeft inmiddels gezorgd voor een zee aan spotgoedkoop geld in de eurozone. Een nadeel is wel dat ook de rente op spaargeld daalt en nog maar een paar tienden van een procent bedraagt.

De hypotheekrente staat inmiddels historisch laag. Niet eerder kon er zo goedkoop geld worden geleend voor de aankoop van een huis. Vòòr de crisis bewoog de rente voor een hypotheek van 10 jaar vast zich rond de vijf procent, begin jaren'90 hikte de rente zelfs aan tegen de tien procent, en nu is dat nog maar zo'n 2 procent. 

Bron: nos.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over