Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

IJs is goedkoper dan 10 jaar geleden

Woensdag 24 juli 2013 09:59Margot Boesveld

 

IJsliefhebbers hoeven deze zomer minder diep in de buidel te tasten, want ijs is in de afgelopen 10 jaar bijna een kwart (23 procent) goedkoper geworden.

Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van het economisch bureau van ING.

Toen begin 2003 een supermarktoorlog losbarstte, verlaagden de supers de prijzen van duizenden producten om de klant voor zich te winnen. In die tijd begonnen ook de ijsprijzen voor het eerst te dalen.

Een stijging van het aantal aanbiedingen en toenemende concurrentie van ijssalons zorgde ervoor dat de prijzen de jaren erna omlaag bleven gaan.

IJs

Volgens ING was ijs in juni dit jaar 23 procent goedkoper dan in juni 2003, terwijl de inflatie over deze periode 20 procent was.

''Het interessante is dat tussen 2003 en 2007 veel producten tijdelijk in prijs waren gedaald, maar de voedselprijzen na de zomer van 2007 weer geleidelijk begonnen te stijgen. Desondanks gingen de ijsprijzen na 2007 juist nog verder omlaag", zegt ING-econoom Marten van Garderen.

Behalve in de supermarkt, hoeft bij ijssalons ook steeds minder voor een ijsje neergeteld te worden. Vooral de sterke groei van het aantal ijssalons in Nederland houdt de prijs van ijs onder druk. Dit aantal is de afgelopen tien jaar met 59 procent gestegen, van 331 in 2003 naar 525 vorig jaar.

Bron: nugeld.nl/portemonnee/3532966/ijs-goedkoper-dan-10-jaar-geleden.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over