“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Door zonnepanelen te laten plaatsen.

De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1680,- p.j

Meer informatie

In gesprek met klantadviseur Zonnepanelen

Zondag 06 juni 2021 16:16Frank van de Ven
Interview met zonnepanelen adviseur. Welke vraag wordt het meest gesteld?

Interview met zonnepanelen adviseur. Welke vraag wordt het meest gesteld?

Peter de Jong (61) is woonachtig in Hilvarenbeek en klantadviseur bij Zonadvies. De Vastelastenbond is benieuwd naar wat zijn werk zo leuk maakt en waar klanten het meest tegenaan lopen bij de aanschaf van zonnepanelen. In dit blog legt De Jong uit wat het onderscheidend vermogen van Zonadvies is en wat zijn werk zo leuk maakt. 

Wat vind je leuk aan je beroep? (Adviseur voor zonnepanelen)

De mix is leuk. Zo heb je de ene dag een plaatsing voor 8 panelen en de andere dag voor 52 panelen. 95% van de gesprekken die ik heb, zijn positief. De VVE projecten zijn vaak langduriger en vergen meer expertise en zijn daardoor ook interessant.

De meeste voldoening krijg ik als ik mensen kan achterlaten met het, zoals ik dat noem, Sinterklaas-gevoel. Je weet dat het binnenkort zover is en in de tussentijd ben je aan het aftellen tot het moment dat je het cadeautje mag uitpakken.

“In Nederland leren we het woord gratis in 17 talen, dus prijs voert vaak de boventoon“.

Welke vraag wordt het meest gesteld?

Peter de Jong zonadvies

Prijs voert voor de meeste mensen de boventoon. Dus de vraag ‘wat kost het?’ komt het vaakst voor. Van de klanten vraagt 70% naar de prijs en 30% naar de kwaliteit van de panelen. Een andere zin die ik dagelijks hoor, is: “Dat moet ik even met mijn vrouw overleggen.”

Hoe ga je te werk?

"Ik probeer een bezoek altijd in overzichtelijke stukjes te hakken. Zodra je binnenkomt, krijg je direct een indruk. Een thuisbezoek geeft in alle opzichten een duidelijker beeld. Voor zowel de klant als voor ons.”

  1. Meterkast bekijken
  2. Zolder bekijken of er ruimte is voor de omvormer
  3. Dak bekijken
  4. Legplan opstellen
  5. Samen offerte maken

Vervolgens help ik ze vaak de offertes goed naast elkaar te leggen, zodat er beter inzicht komt in waar de verschillen in zitten. Waar ligt de prioriteit van de klant? Prijs of kwaliteit van de panelen, of een mix?

Wat maakt jullie (Zonadvies) onderscheidend?

We vertellen het complete verhaal, zodat je als klant een weloverwogen keuze kan maken. Ik merk in de praktijk dat concullega’s bijvoorbeeld niet vertellen over de opstalverzekering of dat er na 2 jaar een keuring kan plaatsvinden.

Omdat we op thuisbezoek zijn geweest, komt men bij ons niet voor verrassingen te staan. Zo hebben we al goed naar de meterkast gekeken en weten we hoeveel meter bekabeling er nodig is. Laatst was ik bij een klant en wees ik hem op de schaduwval van de bomen, waarop hij verbaasd reageerde en zei dat ‘andere partijen hem daar niet op gewezen hadden. Uiteindelijk heeft hij voor ons gekozen omdat we een realistische offerte hadden en zo eerlijk waren geweest.

“Het is niet een pakje boter halen bij de supermarkt, dus goede uitleg is belangrijk”

Wat is het voordeel van thuisbezoek?

Je kan mensen in de ogen kijken. Non-verbale communicatie speelt een enorm belangrijke rol. Zo kun je zien of de klanten het verhaal nog kunnen volgen. Daarnaast kun je ook de gehele situatie goed in kaart brengen. Ik maak altijd samen met de klant een legplan, zodat we elk element hebben besproken. Mensen zoeken een stukje zekerheid. Als ze je live hebt gezien, helpt dat.

Hoe lang duurt een afspraak?

Meestal ben ik uurtje bij de mensen thuis. Soms wat langer, omdat men wat meer vragen heeft of omdat het om een andere vorm dak, zoals singeltjes, gaat.

Welke verrassingen kom je tegen?

Zoveel. Zowel op technisch vlak, als op de uitleg. Vaak, als er al meerdere partijen zijn geweest, zijn de bewoners wat sceptischer over de opbrengst en de garanties. Ik stel vaak de vraag wat ze gaan vergelijken en hoe ze dat doen. Op basis van feiten of gevoel.

Welke afspraak heeft een indruk achter gelaten en waarom?

“Een tijdje terug had ik om 11.00 uur ’s-ochtends een afspraak bij een Vietnamese familie. Zodra ik binnenkwam, kon ik aanschuiven. Wat een ontvangst! Dat soort dingen blijft je wel bij. Beide broers zijn overigens klant geworden”.

Lees ook het artikel: 3 x vraag en antwoord over zonnepanelen

Meer informatie over zonnepanelen? 

Bekijk ook onze dienst Zelf Energie Opwekken. 

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Vvan der Lit

Ik heb 12 zonnepanelen. Bij de b de belasting de btw teruggevraagd. Nog steeds niets ontvangen

Donderdag 17 juni 2021 08:04

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 17 juni 2021 14:10
Jammer om te lezen dat je van de belastingdienst nog geen teruggave hebt ontvangen. Ik raad je aan om rechtstreeks contact op te nemen met de belastingdienst, zodat ze je hier meer informatie over kunnen geven.

Met vriendelijke groet,

Mireille - Klantenservice

Das-Fey

Ik heb al 25 jaar zonnepanelen ,nooit veel profijt van gehad en zijn nu uitgewerkt denk ik zo.
Heb dus hele installatie en vraag mij af of het zinvol is om op mijn leeftijd,78 jaar,de oude panelen te vervangen door nieuwe panelen.

Woensdag 16 juni 2021 16:16

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 17 juni 2021 14:08
Wat bijzonder dat u geen profijt heeft gehad van de zonnepanelen. Ik zou verwachten dat u in ieder geval minder kosten had aan uw energieleverancier.

U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen, zodat u kunt kijken of het zinvol is om de panelen te vervangen.

Met vriendelijke groet,

Mireille

Telgenhof

Ik heb nu zonnepanelen, maar als het moest overdoen, nam ik een bedrijf die ook de belasting teruggave regelde.. De rekening had ik binnen 3 uur, de rest moest ik zelf uitzoeken. Dus tip

Woensdag 16 juni 2021 12:52

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 17 juni 2021 14:12
Bedankt voor de tip!

Het klopt dat het regelen van de belastingteruggave bij het plaatsen van zonnepanelen veel tijd in beslag neemt. Dit is dan ook de reden dat dit via ons geregeld wordt, zodat je hier zelf geen moeite voor hoeft te doen.

Met vriendelijke groet,

Mireille - Klantenservice

Steenbeek

Zit de afbouw en uiteindelijk het afschaffen van de salderingsregeling

Woensdag 16 juni 2021 12:49

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 17 juni 2021 14:13
Wanneer je een vrijblijvende offerte aanvraagt, kan samen met jou berekend worden wat de terugverdientijd is. Uiteraard wordt hierin dan ook het afbouwen van de salderingsregeling meegenomen.

Met vriendelijke groet,

Mireille - Klantenservice

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Een adviseur aan huis bij de aanschaf van zonnepanelen is van onschatbare waarde

Zonnepanelen: 4 redenen waarom bezoek-aan-huis handig is

Donderdag 22 april 2021 14:24

‌Zonnepanelen plaatsen | voordelen van een thuisbezoek. In dit artikel kijken we naar de belangrijkste redenen waarom bezoek-aan-huis handig is. Wanneer je nadenkt over zonnepanele...

Lees meer
Behoefteonderzoek Vastelastenbond: financiering, keurmerk en thuisbezoek belangrijke pijlers

Financiering, keurmerk en thuisbezoek belangrijk bij beslissing zonnepanelen

Dinsdag 23 maart 2021 15:32

Uit een peiling van de Vastelastenbond blijkt dat klanten het bij een investering in zonnepanelen prettig vinden als iemand thuis de situatie komt bekijken. Daarnaast geven no...

Lees meer
Elektrische auto opladen met je eigen zonnepanelensysteem

Maak zonnepanelen rendabel door je eigen consumptie op te krikken

Donderdag 18 maart 2021 12:25

‌Zonnepanelen zijn bijzonder interessant wanneer je veel van je opgewekte energie onmiddellijk verbruikt. Het komt erop neer om je stroomverbruik zo efficiënt mogelijk in te richten. In dit...

Lees meer
Zonnepanelen en geschikte daken in Nederland

In deze provincies staan de meeste geschikte huizen voor zonnepanelen

Maandag 16 november 2020 13:36

Steeds meer gemeenten zijn overtuigd van het benutten van daken voor zonne-energie. Zowel dakoppervlakken van woningen (zowel huur als koop), maar ook daken van gebouwen zoals scholen,  sporthal...

Lees meer