Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

ING wil betalingsgedrag klanten delen met bedrijven

Dinsdag 11 maart 2014 11:10Margot Boesveld

 

ING wil bedrijven inzicht gaan geven in het betalingsgedrag van klanten van de bank. Die bedrijven kunnen dan op hun beurt op maat gesneden advertenties aanbieden. Dat heeft Hans Hagenaars, directeur Particulieren bij ING, gezegd in een interview met Het Financieele Dagblad.

Analyse
De bank heeft volgens hem een speciaal team samengesteld om de betalingen van de ING-klanten te analyseren. ,,ING doet het meeste betalingsverkeer in Nederland. We weten niet alleen waaraan mensen hun geld uitgeven, maar ook waar ze dat doen'', aldus Hagenaars.

Proef
ING gaat naar verwachting dit jaar al van start met een proef met enkele duizenden klanten. Als dat succesvol blijkt kan de dienst worden uitgerold naar de 4,2 miljoen klanten van ING.

Inkomstenbron
De verkoop van de betalingsinformatie kan een lucratieve inkomstenbron voor ING worden, omdat adverteerders er voor zullen moeten gaan betalen. Maar de primaire reden van de nieuwe activiteit is volgens ING om de dienstverlening te verbeteren. ,,Een tuincentrum wil bijvoorbeeld graag weten dat je elk jaar in maart 150 euro uitgeeft aan tuinspullen. Hij kan op het juiste moment een scherp aanbod doen'', aldus de ING-directeur.

Privacy

Op het gebied van privacy van klanten benadrukt ING zich aan de wet te zullen houden en dat er van te voren toestemming aan de klanten gevraagd zal worden. ,,ING zal nooit individueel herleidbare klantdata doorgeven aan derden en klanten kunnen erop vertrouwen dat ING uitsluitend gebruik maakt van hun persoonsgegevens wanneer dat ook is toegestaan'', meldt de bank op zijn website.

Commotie
Een vergelijkbaar plan van betalingsverwerker Equens zorgde vorig jaar voor veel commotie onder consumenten. Het bedrijf besloot daarom om er van af te zien om de transactiegegevens van pinbetalingen te verkopen aan winkeliers. Equens hield wel vol dat het product ,,bedrijven op een integere manier - met respect voor de privacy van pashouders - adviseert''.

Wat denkt u?
Wat vindt u van het plan van ING? Deel uw mening met de leden van de Vastelastenbond beneden dit bericht.

Bron: kassa.vara.nl/actueel/consumentennieuws/artikel/nieuws/ing-wil-klantinformatie-leveren-aan-bedrijven/

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

bvv

Privacy lijkt vandaag de dag bijna niet meer te bestaan. Je privé-informatie staat permanent in allerlei databases, je wordt gevolgd, profielen worden aangemaakt, enzovoort. Het ergste is dat je er zelf vaak geen invloed op hebt. Daarom vind ik dit een waardeloos initiatief. Het is op vrijwillige basis, maar je begeeft je op een hellend vlak (en je moet dan maar van ze aannemen dat de informatie die ING verstrekt niet tot het individu herleidbaar is).

Donderdag 13 maart 2014 06:44

Plaats een reactie

Lees meer over