Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Instapprijs consumenten bij meerjarige stroomcontracten flink omhoog

Vrijdag 07 april 2006 14:20Margot Boesveld

 

Nuon, de vermoedelijke marktleider op de Nederlandse stroommarkt voor consumenten, heeft de instapprijzen van zijn twee- en driejarige elektriciteitscontracten verhoogd. De prijzen voor piekuren zijn in deze contracten sinds januari met zo'n 25% gestegen.

Vermeend prijsvechter Oxxio heeft de instapprijzen van zijn twee- en driejarige elektriciteitscontracten ook weer verhoogd. In de eerste week van januari meldde Energeia dat Oxxio het 'aandurfde' om bij een tweejarig contract voor piekuren boven de 10 cent per kWh te gaan zitten. Daarmee was Oxxio een stuk duurder dan concurrenten als Nuon.

Nu vraagt Oxxio in hetzelfde contract 11,65 cent per kWh. Nuon zit daar inmiddels boven met 11,78 per kWh (piekuren) in het tweejarig contract. In januari was dat nog 9,42 per kWh. De prijs van piekuren bij een driejarig contract is bij Oxxio nu 11,40 cent per kWh en bij Nuon 11,66 cent per kWh. Voor Nuon komt dat voor beide contracten neer op een prijsstijging van zo'n 25% ten opzichte van januari. Voor daluren bij twee- en driejarige contracten vragen beide bedrijven inmiddels ongeveer evenveel, terwijl Nuon in januari nog duidelijk duurder was. De tarieven zijn bij beide bedrijven wel gestegen; Oxxio heeft zijn dalurentarief met ongeveer 1 cent verhoogd.

Beide bedrijven hebben ook de tarieven van de twee- en driejarige contracten voor klanten met een enkele meter opgeschroefd. Nuon deed er ruim anderhalve cent bovenop, bij Oxxio was de prijsstijging iets minder. De slogan van Oxxio, 'dezelfde stroom goedkoper', gaat bij deze contracten nog altijd niet op. Mensen met een enkele meter zijn bij Nuon voordeliger uit als ze een vaste prijs voor twee of drie jaar willen.

Bij bovenstaande vergelijking is geen rekening gehouden met acties. De prijzen zijn inclusief BTW. De vastrechttarieven zijn onveranderd gebleven; het tarief van Nuon bedraagt EUR 23,88 en dat van Oxxio EUR 21,42 per jaar. Oxxio is overigens wel een 'groener' bedrijf dan Nuon. Het laat ruim 42% van zijn verkochte stroom duurzaam opwekken. Bij Nuon is dat percentage 21%, zo bleek gisteren uit een vergelijking van Energeia van de brandstofmixen van 2005. Copyright©, Energeia, 2006

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over