“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Internet geraadpleegd bij het kiezen energieleverancier

Dinsdag 14 maart 2006 09:45Margot Boesveld

 

Bijna een half miljoen mensen die vorig jaar overstapten naar een andere leverancier van gas of elektriciteit hebben gebruik gemaakt van internet bij hun keuze van aanbieder. In het totaal switchten vorig jaar zo’n 1.2 miljoen internetters van leverancier.

Dit blijkt uit een onderzoek van het online marktonderzoeksbureau InSites Consulting. Consumenten gebruiken het internet om algemene informatie te verzamelen over verschillende leveranciers (64 procent) of om hen goed te vergelijken (67 procent). Één op de drie internetters raadpleegt een onafhankelijke vergelijkingsite of de site van de aanbieder zelf. Ongeveer 66 procent van de mensen heeft voor het overstappen de website van de nieuwe leverancier geraadpleegd. 44 procent van de surfers kijkt ook naar de website van de oude aanbieder. 34 procent kijkt zelfs nog naar de website van een derde leverancier. “Surfers gaan niet op zoek naar sites van leveranciers die men nog niet kent. Dit betekent dat de sites van Essent, Eneco en Nuon beduidend meer bezoekers tellen dan de websites van andere leveranciers. Een goede website volstaat dus niet, een grote naambekendheid is dus een minimale voorwaarde om via het internet klanten te werven,“ aldus InSites Consulting.

Er zijn nog bijna 1 miljoen internetgebruikers in Nederland die twijfelen of ze binnen drie maanden van energieleverancier zullen veranderen. 82% denkt ook aan overstappen, maar weet nog niet bij wie ze een nieuw contract af zullen sluiten.

Laten we hopen dat deze mensen de juiste keuze maken. Mijn advies bij het selecteren van een leverancier is om via google even te kijken wat er bekend is over een leverancier. Bij de leveranciers die hun zaken niet op orde hebben struikel je over de forumberichten van ontevreden klanten.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over