Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Internet op mobiel wordt in 2015 veel goedkoper

Maandag 15 december 2014 19:24Margot Boesveld

 

Mobiele abonnementen worden zeker 20 euro per maand goedkoper, nu provider Tele2 de strijd aangaat met concurrenten KPN, Vodafone en T-Mobile. Dat voorspellen experts. Het Zweedse bedrijf kondigde gisteren aan per januari zijn supersnelle 4G-netwerk te openen in Nederland. “Reken maar dat KPN, Vodafone en T-Mobile het in hun broek doen. Ze weten hoe Tele2 in thuisland Zweden opereert." Telecomexpert Arnoud Wokke van Tweakers verwacht een prijzenslag vanaf volgend jaar. “Ze hebben het geld en zullen flink onder de prijs duiken."   

Tele2 onthulde gisteren vanaf januari zijn 4G-netwerk uit te rollen over de Randstad. Mobiel internet wordt daarmee vrijwel even snel als de vaste verbinding thuis. De rest van Nederland volgt komend jaar. Met de komst van Tele2 krijgen de drie grote providers er voor het eerst sinds 2007 weer een échte concurrent met een eigen netwerk bij. 

Agressieve aanpak

“Mobiele abonnementen zijn in Nederland veel te duur," zegt Jeff Dodds, Tele2-baas Nederland vanuit Londen. “Ik beloof Nederlanders dat we daar iets aan gaan doen. We staan erom bekend dat we markten openbreken met onze lage prijzen."   

De komende jaren wil Tele2 zeker een vijfde van alle mobiele bellers als klant. "Dan kom je uit op ten minste 2,6 miljoen abonnees," aldus Dodds. Tele2 flikte het kunstje al eens in ons land. Het bedrijf brak vanaf 1997 het monopolie van KPN voor vaste telefonie open en veel later de markt voor kabel-tv.   

Hoogte prijsverlagingen

Uit cijfers van Telecompaper blijkt dat een uitgebreid sim only-abonnement in Nederland 14 euro duurder is dan elders in Europa. Er is dus veel ruimte voor prijsverlagingen." Ook Wokke van Tweakers denkt dat de abonnementsprijs zeker 10 euro per maand omlaag kan. Tele2 maakt zijn abonnementsprijzen pas vanaf volgend jaar bekend. 

“Maar neem Groot-Brittannië," licht Dodds toch alvast een tipje van de sluier op.” Een jaarcontract met ongelimiteerd bellen, sms en supersnel 4G-internet kost 25 pond, zo'n 32 euro. In Nederland krijg je daar véél minder voor. Mobiele data zijn overal véél goedkoper en dat kan in Nederland ook."   

Duidelijk is dat Tele2 een stuk goedkoper kan werken dan de concurrentie. Het verwierf de 4G-vergunningen voor een prikkie: 160 miljoen euro. Dat is tot 1,2 miljard euro minder dan de andere providers betaalden. Verder lift Tele2 mee op de masten die T-Mobile al heeft. Ook voor T-Mobile is het slim, want Tele2 komt toch wel en zo verdienen ze er nog wat aan. KPN en Vodafone hebben er meer last van.   

Gratis   

De laatste jaren zijn de prijzen flink gestegen. Waar vijf jaar geleden voor een abonnement met de nieuwste iPhone of ander duur model slechts zo'n 30 euro hoefde te worden betaald plus een kleine bijdrage voor het toestel, is dat nu al snel 40 tot 55 euro. En dan komt daar nog een behoorlijk bedrag voor de telefoon bij. Een rapport van de OESO laat zien dat juist een vierde aanbieder het verschil kan maken. ,,Een land heeft minimaal vier aanbieders met een eigen netwerk nodig om voor genoeg concurrentie te zorgen."   

De 4G-dekking van Tele2 is in het begin nog beperkt: alleen de grotere steden in de Randstad, een gebied van 2100 vierkante kilometer. ,,Komend jaar volgt de rest van Nederland. Begin 2016 hebben we dan landelijke dekking."

 

Bron: AD.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over