Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Is de aanvullende verzekering echt noodzakelijk?

Dinsdag 01 december 2015 17:36Margot Boesveld

 

Ook als u niet wenst over te stappen kunt u geld besparen op de zorgverzekering. Dit kunt u doen door kritisch naar uw eigen zorgverzekering te kijken. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Hoeveel heeft u gebruik gemaakt van deze aanvulling in de afgelopen jaren? Bereken dat eens. De aanvullende verzekering beëindigen kan u tientallen euro’s per maand besparen, maar doe dat weloverwogen.

Alle Nederlanders zijn verplicht om de basisverzekering af te sluiten. In deze verzekering zijn de belangrijkste zorgkosten verzekerd. U kunt met deze dekking voldoende verzekerd zijn. Als u een bepaalde medicatie of medische behandeling nodig hebt, kan het raadzaam zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hier betaalt u extra premie voor, maar het kan u een besparing geven op kosten die u anders voor uw eigen rekening moest nemen.

De juiste aanvullende verzekering kiezen

Als de dekking in de basisverzekering voor u niet voldoende is, kunt u kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Alle verzekeraars bieden daarin keuzemogelijkheden. De meest uitgebreide aanvullende verzekering biedt de ruimste dekking, maar zal ook de duurste optie zijn. Bij het kiezen van een zorgverzekering via een vergelijkingssite, kunt u naast de premie ook de dekkingen vergelijken. Door gebruik te maken van de Zorgvergelijker kunt u gelijk ook de aanvullende verzekeringen in de vergelijking meenemen.

Kiezen voor een goedkopere aanvullende zorgverzekering

Zorgverzekeraars bieden verschillende aanvullende dekkingen aan. De vergoedingen waar u de aanvulling voor wenst, is misschien ook wel meeverzekerd op een goedkopere aanvullende verzekering. U kunt bij uw verzekeraar informeren wat de mogelijkheden zijn.

Pas op met beëindigen van aanvullende verzekeringen

Voor de basisverzekering hebben de zorgverzekeraars een acceptatieplicht. Dit hebben ze niet voor de aanvullende dekkingen. Ze mogen zelfs toetredingseisen stellen. Na het beëindigen van de aanvulling, kunt u in de toekomst mogelijk niet zo eenvoudig weer voor dezelfde aanvullende dekking in aanmerking komen. Dit zien we bijvoorbeeld vaak bij tandartsverzekeringen.

Een aanvullende zorgverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar

In principe is het mogelijk om een separate aanvullende zorgverzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten. De basisverzekering heeft u dan bij de ene verzekeraar en de aanvulling bij een andere verzekeraar. Toch wordt dit niet aangeraden. Verzekeraars zijn hier niet blij mee en kunnen er extra kosten voor in rekening brengen. Ook kan er bij medische kosten discussie ontstaan over bij welke verzekeraar de kosten geclaimd moeten worden.

 

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over