“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kabelbedrijven voorspellen 'sneeuw' op buis

Donderdag 07 september 2006 17:15Margot Boesveld

 

De organisatie van de kabelbedrijven, VECAI, voorspelt in een brief aan minister Wijn van Economische Zaken ,,storingen'' bij de miljoenen huishoudens die tv kijken via de kabel.

Die storingen worden volgens de VECAI veroorzaakt door nieuwe zenders, die KPN gaat inzetten om overal in Nederland digitale televisie via de ether aan te bieden. Kabelkijkers zien daardoor ,,sneeuw'' op hun scherm.Minister Wijn van Economische Zaken kan rekenen op steun van de meerderheid in de Tweede Kamer voor zijn plan om in de nacht van 26 op 27 november de ouderwetse analoge televisie via de ether uit de lucht te halen. Dat zou betekenen dat zo'n 70.000 huishoudens, onder meer in buitengebieden, niet langer via de harkantenne op het dak tv ontvangen. Het kabinet heeft de Tweede Kamer ervan kunnen overtuigen dat er dan een goed alternatief voor handen is in de vorm van digitale televisie.De VECAI voorspelt dat dit gepaard zal gaan met interferentie, of wel storingen die veroorzaakt worden door de zendmasten van de digitale ethertelevisie en die problemen geven in de huiskamers van de kabelkijkers.Digitale ethertelevisie bestaat in de Randstad en is bekend onder de naam Digitenne. De Stichting Aanpak Interferentie, waarin Digitenne en de kabelbedrijven samenwerken, ontving in 2004 meer dan 16.000 klachten over interferentie door digitale ethertelevisie en vorig jaar bijna 4000. Het probleem is door tv-kijkers zelf in de huiskamers te verhelpen door aansluitmateriaal als kabels en dergelijke te vervangen door betere spullen.De Vecai vreest dat interferentie weer volop zal optreden als door politieke druk overhaast in het hele land digitale ethertelevisie beschikbaar komt zonder goed overleg met de kabelbedrijven over frequenties.Leden van de Tweede Kamer zeiden woensdag tegen het ANP dat dit voor hen geen reden is om hun standpunt te herzien en een rem te zetten op digitale televisie. Zo wijst Joop Atsma (CDA) erop dat de problemen rond Digitenne in de Randstad snel minder zijn geworden en dat landelijke ontvangst mogelijk moet zijn zonder grote problemen. Zijn collega Bert Bakker (D66) stelt onomwonden dat de kabelbedrijven niet blij zijn met de komst van concurrent Digitenne.Na de stemming in de Tweede Kamer over digitale ethertelevisie, volgende week, gaat een grote voorlichtingscampagne van start voor de 70.000 mensen die nog steeds naar analoge televisie kijken. Als zij buiten de Randstad wonen, doen ze er goed aan de ouderwetse harkantenne nog een tijdlang op hun dak te laten staan. Voor zo'n veertig euro kunnen ze een decoder aanschaffen, die ontvangst van digitale ethertelevisie via die antenne mogelijk maakt. Zij ontvangen dan veel meer zenders gratis dan nu.Het uit de lucht halen van analoge televisie maakt een efficiënter gebruik van de beschikbare frequenties mogelijk en is goed voor een blijvende bezuiniging van meer dan 10 miljoen euro per jaar. Er woedt nog wel een politieke strijd over de besteding van dat geld.

Bron: Vara Kassa

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over