Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Kabelmarkt tv openbreken'

Woensdag 14 september 2005 09:00Margot Boesveld

 

PvdA en CDA willen dat de markt van kabel-tv wordt opengebroken, zoals dat nu al het geval is in de telecommarkt. Dat laatste heeft fors lagere tarieven tot gevolg gehad. PvdA-Tweede-Kamerlid Van Dam en CDA-Tweede-Kamerlid Hessels komen deze week met een motie met deze strekking.

Een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken zegt dat de nieuwe telecomwet erin voorziet dat de toezichthouder op de telecommarkt, Opta, bevoegdheden gaat krijgen op de kabelmarkt. Meer concurrentie kan dan ook daar afgedwongen worden. Het wachten is op groen licht van de Europese Unie, die zich nog hierover buigt.Van Dam en Hessels hebben ook moeite met "koppelverkoop", het gelijktijdig aanbieden van diensten als digitale tv en Internet. Minister Brinkhorst heeft echter geen probleem met de bestaande praktijk, zolang de consument niet gedwongen wordt meerdere diensten als een pakket af te nemen.

Het lijkt me een goed initiatief om de kabelmarkt open te breken. Misschien dat het op een soort zelfde wijze gedaan kan worden als de energiemarkt. Dat je een vastgesteld gedeelte betaald voor het gebruik van het netwerk aan de netwerkbeheerder in een bepaald gebied. En dat je daarnaast een gedeelte betaald voor de zenders aan partijen die met elkaar concurreren. Het is gek dat de kabelmarkt geliberaliseerd wordt, maar dat er vervolgens maar één aanbieder in een bepaald gebied is. Nu kunnen kabelmaatschappijen niet met elkaar concurreren dus hebben ze de mogelijkheid om de markt te verdelen en de prijs hoog te houden.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over