Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kabinet unaniem: geen energiecompensatie

Dinsdag 06 december 2005 09:00Margot Boesveld

 

Het kabinet vindt unaniem dat de burgers volgend jaar niet gecompenseerd hoeven te worden voor de gestegen energiekosten, omdat de koopkracht voor iedereen beter blijkt uit te vallen dan eerder gedacht.

Minister Zalm van Financiën heeft dat vrijdag gezegd na de ministerraad. Donderdag werden premier Balkenende en de meest betrokken ministers het hierover al eens.Een meerderheid in de Tweede Kamer, waaronder de regeringspartijen CDA en D66, vinden dat er wel compensatie moet komen. ,,Maar ik denk dat we goede argumenten hebben om de Kamer te overtuigen'', zei Zalm.De Kamer drong er in septembr op aan de burgers iets extra's te geven als de olieprijzen hoger zouden uitvallen dan de 50 dollar per vat die het Centraal Planbureau toen raamde. Inmiddels komt het planbureau uit op 55 dollar per vat, maar het voorziet niettemin voor 2006 een betere koopkrachtontwikkeling dan op Prinsjesdag. Het kabinet vindt compensatie daarom niet nodig.Maar een Kamermeerderheid, onder aanvoering van CDA-fractievoorzitter Verhagen, redeneert dat de koopkracht zonder de dure olie nóg beter zou zijn geweest. Ze wil daarom dat het kabinet toch over de brug komt. Dinsdag debatteert de Kamer hierover met minister De Geus van Sociale Zaken.VVD'er Zalm rekende vrijdag voor dat het schrappen van het bedrag van 52 euro dat huishoudens moeten meebetalen aan het opwekken van duurzame energie, de schatkist 350 miljoen zou kosten. ,,Ik heb op de website van het CDA gelezen dat de staatsschuld in 25 jaar afgelost moet worden. Dit lijkt me niet de manier om dat te bereiken'', zei Zalm.

Er zijn veel huishoudens die elk dubbeltje om moeten draaien. Deze mensen zijn volgend jaar weer 135 euro extra kwijt aan hun energierekening. De overheid krijgt enorm veel extra inkomsten door de hoge olieprijs. Het is toch niet gek om een deel van deze hoge inkomsten terug te geven aan de burger.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over