Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kabinet verlaagt gaswinning Groningen met 10 procent

Dinsdag 18 april 2017 15:01Margot Boesveld

 

Het kabinet gaat de gaswinning in Groningen per oktober van dit jaar 10 procent verminderen van 24 miljard kuub naar 21,6 miljard kuub.
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) schrijft dit dinsdag naar aanleiding van het winningsadvies van toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). 

De toezichthouder schrijft dat "alleen verdere verlaging van de gasproductie van het Groningenveld gelijktijdig met het vermijden van fluctuaties in de winning de kans op het aantal en op zwaardere bevingen kan verminderen." Om te beginnen moet de productie met 10 procent worden teruggeschroefd, aldus de SodM.

 

Stapjes richting 21,6 miljard kuub

Dit moet in stapjes gebeuren omdat een drastische verlaging er juist voor kan zorgen dat er meer bevingen kunnen plaatsvinden. "Begin met 10 procent; een eerste stap naar 21,6 miljard kuub en bekijk hoe seismiciteit zich dan ontwikkelt", aldus de toezichthouder.

Kamp wil niet tot oktober wachten om het winningsbesluit voor 2018 bekend te maken en schrijft in de brief het advies over te nemen. Onder andere omdat de bevingen in het gebied rond Loppersum zijn toegenomen, zet hij de voorbereidingen in gang " om het productieplafond voor de gaswinning in Groningen ingaande het eerstvolgend gasjaar – dat gaat lopen vanaf 1 oktober 2017 – met 10 procent te verlagen."


De SodM bepleitte midden vorig jaar al een productieplafond van 24 miljard kubieke meter uit het Groningenveld. Kamp gaf daar gehoor aan, maar hield zich het recht voor om bij een koude winter toch nog 6 mrd m3 extra te winnen. Deze speelruimte blijft ook na de nieuwste ingreep gehandhaafd, zo laat hij desgevraagd weten. Inspecteur-generaal Van der Meijden noemt dit 'niet verstandig'.
Volgens actiegroepen in Groningen moet de gasproductie hoe dan ook zo snel mogelijk worden beëindigd. 'In onze ogen is er maar één oplossing: de gaskraan moet zo snel mogelijk dicht', zo schreef de Groninger Bodem Beweging onlangs.

 

 

 

Bronnen Fd.nl en nu.nl

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over