“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kabinet verlengt subsidieregeling zonnepanelen met drie jaar

Dinsdag 30 april 2019 10:27Margot Boesveld
zonnepanelen subsidieregeling verlengt 2019 2023

zonnepanelen subsidieregeling verlengt 2019 2023

Het kabinet heeft de subsidieregeling voor zonnepanelen met drie jaar verlengd. Eigenaren mogen zelf opgewekte stroom nog minimaal tot 2023 aftrekken van hun eigen energieverbruik. Over dat deel betaalt men dan geen energiebelasting.

De salderingsregeling zou in 2020 worden afgebouwd. Dit besloten de coalitiepartijen bij de regeringsonderhandelingen. Hierop komen zij nu terug. Hiermee zorgt men ervoor dat de terugverdientijd van zonnepanelen zeven jaar blijft.

In 2023 wordt de regeling langzaam aan afgebouwd. Eigenaren van zonnepanelen dienen dan een dubbele meter te hebben. Wie deze nog niet heeft krijgt die voor 2023 aangeboden door de netbeheerder.

In 2030/2031 dient de regeling dan helemaal verdwenen te zijn. De overheid verwacht dat de kosten van zonnepanelen dan zover gedaald zijn dat er geen subsidie meer nodig is voor een teruglevertijd van 7 jaar.

Groene partijen in Nederland zijn blij met het besluit. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en Greenchoice zien dit als een stimulans om gebruik te maken van zonnestroom.

(Bron: AD.nl)

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Lammert

Prijzen van zonnepanelen dalen al jaren........niet echt.
Het enige is dat je nu panelen kunt kopen die weliswaar meer WP leveren, echter de prijs is ook hoger. Enige voordeel is dat je er minder op je dak hoeft te leggen. Hierdoor kom je een fractie goedkoper uit dan 6 jaar geleden.

Dinsdag 14 mei 2019 13:54

Plaats een reactie

Lees meer over

Let op: foutieve e-mail in omloop

Let op: foutieve e-mail in omloop

Vrijdag 15 maart 2019 15:05

LET OP: De afgelopen dagen zijn er mails gestuurd met een boodschap die doet vermoeden dat die van ons afkomstig is door de afzender: accounts@mabaops.com. Deze mails zijn niet door ons verz...

Lees meer
Koopkrachtverwachting positief 2019

Positieve koopkrachtverwachtingen voor 2019

Maandag 17 september 2018 14:24

Het kabinet heeft de verwachte koopkrachtstijging voor 2019 bekendgemaakt. Gemiddeld gaan Nederlanders er volgend jaar 1,5% op vooruit, 96% van de Nederlanders gaat er volgend jaar ook daadwerkelijk o...

Lees meer
Financiele veranderingen juli 2018

Financiële veranderingen per 1 juli 2018

Maandag 02 juli 2018 09:37

Ieder jaar op 1 juli wijzigen regels en wetten waardoor uw persoonlijke financiële situatie kan wijzigen. De belangrijkste financiële veranderingen zetten wij voor u op een rij. Energietarieven g...

Lees meer
Analoge TV verdwijnt in 2020

Vanaf april geen analoge TV meer via VodafoneZiggo

Vrijdag 09 maart 2018 16:40

Analoge TV VodafoneZiggo verdwijnt binnen 2 jaar. VodafoneZiggo stopt vanaf april geleidelijk met het aanbieden van analoge televisie. De telecomprovider wil overal in Nederland alleen nog maar d...

Lees meer