Kabinet verlengt subsidieregeling zonnepanelen met drie jaar
Dinsdag 30 april 2019 10:27:39

Het kabinet heeft de subsidieregeling voor zonnepanelen met drie jaar verlengd. Eigenaren mogen zelf opgewekte stroom nog minimaal tot 2023 aftrekken van hun eigen energieverbruik. Over dat deel betaalt men dan geen energiebelasting.

De salderingsregeling zou in 2020 worden afgebouwd. Dit besloten de coalitiepartijen bij de regeringsonderhandelingen. Hierop komen zij nu terug. Hiermee zorgt men ervoor dat de terugverdientijd van zonnepanelen zeven jaar blijft.

In 2023 wordt de regeling langzaam aan afgebouwd. Eigenaren van zonnepanelen dienen dan een dubbele meter te hebben. Wie deze nog niet heeft krijgt die voor 2023 aangeboden door de netbeheerder.

In 2030/2031 dient de regeling dan helemaal verdwenen te zijn. De overheid verwacht dat de kosten van zonnepanelen dan zover gedaald zijn dat er geen subsidie meer nodig is voor een teruglevertijd van 7 jaar.

Groene partijen in Nederland zijn blij met het besluit. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en Greenchoice zien dit als een stimulans om gebruik te maken van zonnestroom.

(Bron: AD.nl)

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Lammert reageerde op Dinsdag 14 mei 2019 13:54:55

Prijzen van zonnepanelen dalen al jaren........niet echt.
Het enige is dat je nu panelen kunt kopen die weliswaar meer WP leveren, echter de prijs is ook hoger. Enige voordeel is dat je er minder op je dak hoeft te leggen. Hierdoor kom je een fractie goedkoper uit dan 6 jaar geleden.
Bekijk ook
ACM: Ondernemers in woonhuis moeten energiecontract met consumentenvoorwaarden krijgen
Eindelijk goed nieuws! Vereniging de Vastelastenbond ontving de afgelopen 8 jaar regelmatig klachten over diverse 'aanbieders van zakelijke energiecontracten'. Het is jammer dat het zo la...
ACM vraagt wetgever om betere bescherming ZZP-ers
De toename van het aantal zzp’ers en de ontwikkeling van de digitale economie vragen om een nieuwe impuls op het gebied van de consumentenwetgeving. De ACM roept daarom op om de wetgev...
Zonneparken | Zonnepanelen delen, Zonne-obligaties en meer
Ze zijn steeds meer in trek. Collectieve zonneparken, zonne-energie leasen, zon obligaties (zonnedelen) of het huren van zonnepanelen. Energieleveranciers zoals NLE, Eneco en Nuon adverteren hier ook ...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam