Kabinet verlengt subsidieregeling zonnepanelen met drie jaar

Publicatie datum: Dinsdag 30 april 2019 10:27:39

Het kabinet heeft de subsidieregeling voor zonnepanelen met drie jaar verlengd. Eigenaren mogen zelf opgewekte stroom nog minimaal tot 2023 aftrekken van hun eigen energieverbruik. Over dat deel betaalt men dan geen energiebelasting.

De salderingsregeling zou in 2020 worden afgebouwd. Dit besloten de coalitiepartijen bij de regeringsonderhandelingen. Hierop komen zij nu terug. Hiermee zorgt men ervoor dat de terugverdientijd van zonnepanelen zeven jaar blijft.

In 2023 wordt de regeling langzaam aan afgebouwd. Eigenaren van zonnepanelen dienen dan een dubbele meter te hebben. Wie deze nog niet heeft krijgt die voor 2023 aangeboden door de netbeheerder.

In 2030/2031 dient de regeling dan helemaal verdwenen te zijn. De overheid verwacht dat de kosten van zonnepanelen dan zover gedaald zijn dat er geen subsidie meer nodig is voor een teruglevertijd van 7 jaar.

Groene partijen in Nederland zijn blij met het besluit. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en Greenchoice zien dit als een stimulans om gebruik te maken van zonnestroom.

(Bron: AD.nl)

Share thisShare this

Lammert reageerde op Dinsdag 14 mei 2019 13:54:55

Prijzen van zonnepanelen dalen al jaren........niet echt.
Het enige is dat je nu panelen kunt kopen die weliswaar meer WP leveren, echter de prijs is ook hoger. Enige voordeel is dat je er minder op je dak hoeft te leggen. Hierdoor kom je een fractie goedkoper uit dan 6 jaar geleden.