Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kamer: inkomensreparatie na hoge zorgpremie

Dinsdag 28 maart 2006 21:00Margot Boesveld

 

Een meerderheid van de Tweede Kamer eist dat minister Hoogervorst (Volksgezondheid) binnenkort duidelijk maakt hoe hij de achteruitgang in inkomens van enkele honderdduizenden WAO'ers, wezen en weduwen gaat repareren. De Tweede Kamer kwam daarover woensdag in een spoeddebat bijeen.

De groep, hoofdzakelijk volledig arbeidsongeschikten, is er volgens CDA, PvdA, SGP, SP door de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel onaanvaardbaar op achteruitgegaan. De Kamer heeft Hoogervorst al in december gevraagd met een oplossing te komen. De minister heeft er pas kortgeleden op geantwoord en gezegd dat het technisch niet kan.De fracties geloven daar weinig van. Volgens de SGP moet Hoogervorst bovendien maar iets anders verzinnen om het verlies aan inkomen van de groep te repareren. De minister gaat proberen de Kamer eind april een antwoord te geven.Het debat verliep in een aangebrande sfeer. Veel Tweede Kamerleden denken dat Hoogervorst simpelweg geen zin heeft zich te verdiepen in de problemen van de speciale groep. Maar volgens de Kamerleden moet hij nou eenmaal doen wat een meerderheid van de Kamer hem opdraagt.Het kabinet presenteert in april ook een eindonderzoek naar de inkomensgevolgen van het nieuwe ziektekostenstelsel. De regering heeft eerder toegezegd haar portemonnee te trekken als blijkt dat groepen burgers onaanvaardbaar in hun inkomen worden getroffen door de invoering van het nieuwe verzekeringsstelsel.Hoogervorst waarschuwde dat het daarbij nooit om miljarden kan gaan. Vlak voor de verkiezingen heeft de regering immers al besloten de hoogte van de zorgtoeslag niet naar beneden bij te stellen. Deze ingreep heeft het kabinet ongeveer 300 miljoen euro gekost. De premies die verzekeraars begin 2006 voor de polissen in rekening brachten bij burgers, vielen lager uit dan verwacht. De zorgtoeslag, die toen al door de regering was uitgekeerd, bleek dus rianter dan volgens de wet nodig was. Het kabinet besloot begin maart het geld niet terug te vorderen. ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over