Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kassa krijgt rekeningnummer van Balkenende in handen door Eneco te bellen

Woensdag 19 april 2006 14:57Margot Boesveld

 

Met het nieuwe klantensysteem van Eneco kunnen makkelijk privé-gegevens van anderen worden verkregen. Dat toonde het consumentenprogramma Kassa in de uitzending van zaterdag aan. Zo ontdekte de redactie dat tv-presentator Ron Brandsteder zijn rekeningen netjes betaald had, maar dat Kamervoorzitter Frans Weisglas een schuld heeft van EUR 588. Ook de rekeningnummers van andere bekende mensen, zoals die van premier Balkenende, konden aan het energiebedrijf worden ontfutseld.

Sinds 1 april gebruikt Eneco een nieuw computersysteem waarmee klanten makkelijk een aantal wijzigingen kunnen doorvoeren. Zij kunnen dan bijvoorbeeld het termijnbedrag verhogen (verlagen gaat niet). Ook kunnen klanten vragen wat het openstaande saldo is, wat de laatste betaling is geweest en wat het rekeningnummer is waarvan de bedragen worden afgeschreven. Om toegang te krijgen hoeft de klant alleen postcode en huisnummer op te geven.Als het adres bekend is, kunnen die gegevens dus ook van anderen worden opgevraagd. Van Ron Brandsteder en Frans Weisglas bijvoorbeeld. Het termijnbedrag dat een Eneco-directeur moet betalen, werd door de redactie van Kassa voor de grap verhoogd. Eneco-woordvoerder Cor de Ruijter, die bij de opnames van het programma aanwezig was, zei dat het computersysteem donderdag onmiddellijk uit de lucht was gehaald. Het bedrijf gaat het systeem aanpassen, zodat de klant in de toekomst ook het klantnummer moet ingeven. Maar daarmee kwam De Ruijter niet weg. Want wat bleek. Een telefoniste geeft dezelfde gegevens net zo gemakkelijk weg. Zo deed een redacteur van het programma zich zaterdag voor als premier Jan Peter Balkenende. Hij kreeg gemakkelijk het rekeningnummer van de premier in handen. "Weet u wie ik ben?", vroeg de redacteur. "Ja, Jan Peter Balkenende", zei de telefoniste. "Maar klink ik als Balkenende?", vroeg de redacteur nadat hij het rekeningnummer had ontvangen. "Nee, maar zoveel hondjes heten Fikkie", zo zei de telefoniste. De Ruijter beloofde dat ook de instructies voor de telefonische medewerkers worden veranderd, zodat ook zij pas gaan praten als ze een klantnummer hebben ontvangen. Eneco heeft per brief zijn excuses aangeboden aan de premier, zo zei hij. Ook bedankte De Ruijter Kassa voor het blootleggen van het risico's van het systeem. Ook Kassa krijgt derhalve een bloemetje, zo stelde presentator Felix Meurders tevreden vast.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over