“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Jouw vaste lasten onder één dak geregeld.

Eén aanspreekpunt voor je vaste lasten. Regel je energie, verzekeringen en meer via ons.

€119,- p.j

Meer informatie

Kennismaken met Zuleyha

Woensdag 19 januari 2022 08:49Frank van de Ven
Zuleyha Kaynas krijgt energie van het doorgronden van klantvragen en wanneer zij mensen kan helpen besparen.

Zuleyha Kaynas krijgt energie van het doorgronden van klantvragen en wanneer zij mensen kan helpen besparen.

Als je Zuleyha Kaynas aan de lijn krijgt, ben je verzekerd van goed advies. Zij heeft haar sporen in de verzekeringswereld al ruimschoots verdiend. Net als haar collega’s leeft Zuleyha helemaal op wanneer ze klanten kan helpen besparen. In dit blog vertelt ze waar zij energie van krijgt. 

Kun je vertellen wat jouw rol is binnen de Vastelastenbond?

“Ik werk als verzekeringsexpert bij de Vastelastenbond en buig mij over alle particuliere verzekeringen. Dan moet je onder andere denken aan inboedelverzekeringen en auto- en fietsverzekeringen. Ik verzorg ook de afhandeling van schades. Als een klant mij aan de lijn krijgt, is het mijn doel om zijn of haar behoeftes en wensen in kaart te brengen. Vervolgens maak ik een risicoanalyse en bekijk ik welke verzekeringen het beste bij hem past. Sinds september 2021 adviseer ik ook over energiecontracten. Dat is een uitbreiding van mijn takenpakket.” 


Waar krijg je energie van?

“Ik vind het ontzettend leuk om mensen over uiteenlopende onderwerpen te informeren. De diversiteit van mijn takenpakket vind ik geweldig. Geen dag is namelijk hetzelfde. Op maandag beantwoord je bijvoorbeeld vragen over het verzekeren van pleziervoertuigen, terwijl je dag erna schades afhandelt. Ik vind het fijn om mensen te helpen en de vraag achter de vraag naar boven te krijgen. Dat lukt alleen door goed naar de klant te luisteren en de juiste vragen te stellen.”


Wat is een misverstand over verzekeringen?

“Veel mensen denken vaak zelf wel een verzekering te kunnen afsluiten. Het afsluiten zelf is inderdaad niet zo lastig, maar de situatie verandert als er schade is. In zulke situatie wordt de rol en waarde van een adviseur pas écht goed zichtbaar. Wanneer een klant schade meldt, neem ik het over. Ik spreek dezelfde taal als de verzekeraars en kan snel schakelen. De klant heeft er geen omkijken meer naar.” 


Sinds kort buig jij je ook over energie. Een heel andere tak van sport.  

“Dat kun je wel zeggen! Op het gebied van energie is het momenteel de kunst om klanten gerust te stellen. Wij hebben de energiemarkt helaas niet in de hand, maar kunnen onze klanten wel adviseren. Dat doen wij door de markt goed in de gaten te houden en door in te springen op aanbiedingen. De laagste prijs is voor ons niet doorslaggevend om over te stappen. Wanneer we een klant adviseren om over te stappen, onderzoeken we eerst de solvabiliteit van de aanbieders én nemen we de polisvoorwaarden onder de loep.” 


Wat is de meestgestelde vraag op het gebied van energie? 

“Wat in de huidige markt de beste oplossing is: kiezen voor een variabel of een vast contract? Daar hebben we nu geen eenduidig antwoord op. Op dit moment is de markt ontzettend grillig dus wat de ene week een goede oplossing lijkt kan de week erop heel anders zijn. Voor verzekeringen bestaat er geen algemene vraag, omdat het onderwerp zo breed is. In een adviesgesprek komen per klant heel andere behoeftes naar voren. Het gaat van vragen over woonhuizen tot aan opmerkingen over schadeverzekeringen.” 


Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

“Mijn doel is om klanten met een tevreden gevoel achter te laten. Als ik aarzeling in hun stem merk, vraag ik net zo lang door totdat ik zeker weet of mijn gesprekspartner begrijpt wat ik heb uitgelegd. Mocht dat niet zo zijn, dan leg ik het opnieuw uit in andere bewoordingen.” 


Wat maakt het zo leuk om bij de Vastelastenbond te werken?

“De Vastelastenbond is een kleine en knusse organisatie. Je zou het een familiebedrijf kunnen noemen en dat is erg prettig. Ook speelt teambuilding hier een grote rol. Je bent hier geen nummertje en de input van elke collega wordt gewaardeerd en is waardevol. Als verzekeringsexpert ben ik het doorgeefluik van de klant richting de directie. Omdat we zo’n compacte organisatie zijn, kunnen we snel schakelen en klanten écht helpen. Ik heb in grotere organisaties gewerkt waar dit niet vanzelfsprekend is. Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is dat het zo divers is. Verzekeringen zijn complex en aan verandering onderhevig. Dat betekent dat je creativiteit dagelijks wordt aangeboord. Dat vind ik heel leuk!” 
 
Zuleyha Kaynas (43) woont in Tilburg, is gek op (online) shoppen en gaat graag uit eten of met vriendinnen een filmpje kijken.  
 
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

De gemoedelijke sfeer op het kantoor van de Vastelastenbond vindt Michelle erg prettig.

Kennismaken met Michelle

Dinsdag 18 januari 2022 14:31

‌Ze omschrijft zichzelf als een echte allrounder: Michelle van Oostrom adviseert klanten over verzekeringen, energiecontracten én televisie en internet. Wat haar zo aanspreekt aan haar baan als ...

Lees meer
Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond is trots op de nieuwe dienst de VasteLastenBundel.

De VasteLastenBundel is hét goede voornemen van de Vastelastenbond

Donderdag 13 januari 2022 11:11

‌Sinds dit jaar is de VasteLastenBundel een feit. Achter de schermen is er hard gewerkt aan dit ultieme bespaarabonnement waarmee klanten volledig ontzorgd worden. Oprichter Dirk-Jan Wolfert is e...

Lees meer
De Vastelastenbond heeft een eigen podcast.

De Vastelastenbond presenteert podcast Onderaan de Streep

Dinsdag 11 januari 2022 09:00

‌Om nóg sneller en beter op de actualiteit in te spelen heeft de Vastelastenbond een podcast opgezet. In ‘Onderaan de Streep’ gaan we de diepte in en bespreken we het nieuws, nieuwe ...

Lees meer
De Vastelastenbond voert dit jaar een tariefwijziging door.

De Vastelastenbond voert tariefwijziging door

Donderdag 06 januari 2022 11:04

‌Na jarenlang geen tariefwijziging te hebben doorgevoerd, past de Vastelastenbond in 2022 de tarieven van Energie Vanzelf Geregeld en Verzekerd Zonder Zorgen aan. Deze prijswijziging is nodig o...

Lees meer