Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Klachten NLE over dubbele incasso voorschotbedrag

Dinsdag 18 augustus 2015 11:04Margot Boesveld

 

De Consumentenbond heeft in korte tijd honderden klachten gekregen van klanten van de Nederlandse Energiemaatschappij (NLE). De klanten zijn boos, omdat de uiterste datum om de maandrekening te betalen in september verandert. Daardoor moeten klanten van NLE twee maandrekeningen, die van augustus en september, bijna tegelijkertijd betalen.

"Een energierekening bedraagt gemiddeld 167 euro per huishouden, maar er zijn ook veel consumenten die meer betalen per maand. Een dubbele incasso betekent dus een flinke financiële tegenvaller", aldus de Consumentenbond. De Nederlandse Energiemaatschappij zegt veel te maken te hebben met wanbetalers en besloot daarom klanten voortaan aan het begin in plaats van het einde van de maand te laten betalen.

Klantonvriendelijk

De eenmalige "dubbele" energierekening is wat de Consumentenbond betreft klantonvriendelijk. Volgens de organisatie mogen klanten niet opdraaien voor het probleem dat de leverancier heeft met wanbetalers. Bovendien zou het bedrijf de klanten onvolledig informeren. "Het bedrijf biedt de mogelijkheid om boetevrij het contract op te zeggen, maar vermeldt daarbij niet actief dat sommige consumenten daardoor hun instapkorting verspelen." Die instapkorting bedraagt nu 110 euro.

Oproep

De bond roept NLE op af te zien van de maatregel en zegt dat er genoeg andere manier zijn om wanbetalers aan te pakken. Zo kan het voorschotbedrag worden verhoogd voor consumenten die niet door de creditcheck komen bij aanvang van hun contract. Het voorschotbedrag is bij NLE relatief laag. NLE zegt in een reactie mensen de mogelijkheid te bieden in termijnen te betalen of om kosteloos op te zeggen.

Door: ANP/NU.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over