Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Klanten mogen niet dupe worden splitsing energiesector'

Woensdag 22 februari 2006 10:47Margot Boesveld

 

De kosten en risico's van de splitsing van de energiebedrijven mogen niet worden afgewenteld op de klanten. Minister Brinkhorst van Economische Zaken moet zo'n waarborg in de wet verankeren.

Dat vindt VEMW, de brancheorganisatie van zakelijke energieverbruikers. VEMW heeft Brinkhorst hierover woensdag een brief geschreven. De D66-bewindsman verdedigt maandag in de Tweede Kamer de kabinetsvoorstellen om de elektriciteitsnetwerken van de energiebedrijven af te splitsen.Brinkhorst wil dat deze elektriciteitsleidingen goeddeels in handen blijven van de overheid. Dat biedt volgens hem de beste garantie voor een eerlijke concurrentie. De leverings- en productiebedrijven mogen wel commerciële bedrijven worden. De energiebedrijven, onder meer Nuon en Essent, zijn nu nog in handen van gemeenten en provincies.VEMW vreest vooral voor afwenteling van de kosten die te maken hebben met leasecontracten die de energiebedrijven met Amerikaanse investeerders hebben. Het weghalen van de netwerken zou volgens de energiebedrijven en sommige deskundigen kunnen leiden tot miljardenclaims van deze investeerders.Brinkhorst meent dat het wel meevalt. Hij verwacht dat de schade voor alle energiebedrijven beperkt blijft tot ettelijke tientallen miljoenen euro's. Als de minister hiervan is overtuigd, staat hem niets in de weg om de gevraagde wettelijke garantie af te geven, stelt VEMW.De belangenorganisatie wijst erop dat energie in Nederland al duur genoeg is. Een ,,nieuwe afwentelingscyclus'' ondermijnt de internationale concurrentiepositie van ondernemingen en leidt bij instellingen als ziekenhuizen en bejaardenoorden tot grote budgettaire problemen, aldus VEMW.

Ik vind het alleen goed dat de energiebedrijven worden opgesplitst als consumenten en bedrijven daar niet de dupe van worden. Het is absoluut het meest eerlijk voor de concurrentie en het wordt ook gemakkelijker voor nieuwe energiebedrijven om de markt te betreden. Maar het is wel apart dat minister Brinkhorst spreekt over enkele miljoenen en volgens energiebedrijven en deskundigen spreken over miljarden. Deze kosten zullen in de energieprijs worden doorberekend. De energieprijs is al enorm hoog en met nog een verhoging wordt het langzamerhand onbetaalbaar om je huis warm te stoken.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over