Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Knipt en plakt Oxxio in opnames van gesprekken?

Woensdag 05 oktober 2005 15:31Margot Boesveld

 

Er zijn veel klachten over de werkwijze van Oxxio. Dan heb ik het dit keer niet over alle klachten met betrekking tot de levering, facturatie, administratie, verhuizingen en betalingen, maar over de klachten m.b.t. tot de dubieuze klantenwerving. Oxxio belt mensen en vraagt of ze interesse hebben om over te stappen naar Oxxio. Er wordt flink gepushed om mensen koste wat het kost over te krijgen. Als dat niet lukt sluiten ze mensen toch vaak over naar Oxxio. Als mensen dan vervolgens de opname opvragen blijkt dat er geknoeid is met de opnames. Dit blijkt uit het volgende bericht:

Oxxio onderzoekt de beschuldiging dat het opnames van gesprekken met mogelijke klanten vervalst. Deze beschuldiging werd zaterdag in het TV-programma Kassa geuit door iemand die was gebeld door het energiebedrijf. Na het gesprek bleek hij, tegen zijn zin, een contract te hebben.

Hij deed zijn beklag bij Oxxio, dat hem meldde dat hij niet meer van het contract af kon: "U heeft via de telefoon duidelijk ja gezegd", zo werd er gezegd. Alles zou op band staan. "Dan wil ik die band wel eens horen", zo had deze man gezegd. Wat hij te horen kreeg was volgens hem echter niet een weergave van het gesprek zoals dat daadwerkelijk was gevoerd. "Nadat er een gironummer wordt genoemd, hoor je me inderdaad 'ja' zeggen. Maar dat was mijn gironummer helemaal niet."

Het energiebedrijf ging niet in op de uitnodiging van de Vara om zich in de studio te verdedigen tegen de aantijging. Afgesproken is volgens woordvoerder Marjolijn van Rooyen dat Oxxio schriftelijk reageert. Pas de vrijdagmiddag voor de uitzending is het bedrijf op de hoogte gesteld van de beschuldiging. "We hebben de tijd nodig om het te onderzoeken. We hebben nog niet alles boven tafel", aldus Van Rooyen.

Ik snap niet dat de Dte geen stappen onderneemt tegen Oxxio. De Dte wil een eerlijke concurrerende markt. Hoe kan dat nou als bedrijven als Oxxio alle regels aan hun laars lappen? Ze zouden geen mensen meer aan mogen sluiten totdat alle problemen zijn opgelost en iedereen een jaar -of eindafrekening heeft gehad. Ik denk dat dat de enige manier is om het probleem Oxxio op te lossen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

luc

er kwam iemand aan de deur met info over oxxio alles zouden ze regelen nou bedankt
ik heb ten eerste nooit iets getekend maar zit er wel aan vast want ik heb de brief niet binnen de tijd geretouneerd zonder iets te tekenen ben je dus klant ten tweede ben ik sinds november verhuist en ben ik sinds een week afgeloten van de nuon op mijn nieuwe adres omdat de oxxio nooit aan de nuon heeft doorgegeven dat wij overstapte naar oxxio zelfs de nuon zegt dat oxxio fout is maar ik moet wel eerst 1900 euro neerleggen en krijg ik bij de oxxio een bijdehand iemand aan de telefoon met maar heeft u nooit een rekening gehad dan, ehh IK WOON DAAR NIET MEER dus nee nooit

bedankt oxxio, ik ben hier nog niet klaar mee nu zit ik zonder stroom en kan er niets aan doen

Vrijdag 06 oktober 2006 18:58

andre Honebeeke

Ik ben het helemaal met de vorige spreker eens overheid grijp in dit kan nooit de bedoeling zijn geweest,van de nieuwe leverancier had ik na 2 a3 weken reeds een afrekening, op die van oxxio zit ik al 8 maanden te wachten dit is toch te gek voor woorden

Donderdag 27 april 2006 10:14

Plaats een reactie

Lees meer over