“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kort geding Essent tegen Oxxio uitgesteld

Woensdag 30 augustus 2006 13:56Margot Boesveld

 

De uitspraak in het kort geding tussen Essent en Oxxio over het gebruik van de term 'goedkoopste' laat nog even op zich wachten; de zaak is aangehouden. Op 1 september vindt 's middags een nieuwe zitting plaats bij de rechtbank van Utrecht. Het vonnis volgt meestal twee weken na de laatste zitting. Dat zegt een medewerker van de rechtbank tegen Energeia.Essent heeft woensdag in kort geding geëist dat concurrent Oxxio zich niet langer profileert als de goedkoopste energieleverancier en verlener van de beste service. "Wij hebben Oxxio aangesproken op haar wervingsmethoden", licht Essent-woordvoerder Maarten Thijs toe. "Zij biedt producten aan zonder dat duidelijk wordt wat de implicaties en beperkingen zijn."Oxxio wil inhoudelijk niet al te diep op de zaak ingaan zolang deze nog onder de rechter is. Commercieel directeur Joop Heijenrath wil wel kwijt dat de zaak gecompliceerder ligt dan Essent beweert. Volgens hem is er namelijk ook een klacht van Oxxio richting Essent. "Als je van iedereen de website gaat doorspitten, dan vind je altijd wel iets waarvan je zegt: dat is niet helemaal zoals het volgens de regels moet."Essent-zegsman Thijs stelt dat bij producten als 'gratis stroom' en 'vastzetten van tarieven' niet duidelijk genoeg wordt gemaakt dat het alleen om de leveringstarieven gaat en niet om de volledige tarieven. Ook worden mensen er niet op gewezen dat de prijsmechanismen in de markt doorgaan."Volgens Oxxio levert een slimme meter honderden euro's besparing op, terwijl uit onderzoek blijkt dat dit er hooguit tientallen zijn", vervolgt de woordvoerder. Essent betwijfelt of Oxxio werkelijk de goedkoopste energieleverancier is en zet verder vraagtekens bij een claim als 'de beste service'. "Dat moet je dan ook bewijzen. Kom dan maar met argumenten", aldus Thijs.Bron: Energeia

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over