Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

KPN verliest kort geding tegen staat en Opta

Maandag 31 juli 2006 14:28Margot Boesveld

 

KPN heeft het kort geding tegen de Nederlandse staat en de toezichthouder op de telecommarkt Opta verloren. Het concern had zich beklaagd over een in zijn ogen oneerlijke behandeling, maar overtuigde de rechter niet. De eis van KPN dat de toezichtsregels worden versoepeld, heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag afgewezen.

Volgens KPN staan de kabelbedrijven onder veel minder streng toezicht van de Opta. Het telecomconcern kan naar eigen zeggen onmogelijk de concurrentie aangaan. Dat levert een verlies van vele tienduizenden klanten op aan de kabelbedrijven, aldus KPN.De rechter vindt echter dat hij niet de aangewezen persoon is om een oordeel hierover te vellen. KPN heeft al een klacht ingediend bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven over de behandeling door de Opta. Deze procedure loopt nog. Dit leidt ertoe dat KPN in zijn vorderingen niet ontvankelijk moet worden verklaard, aldus de rechter. Daar komt bij dat KPN tijdens de zitting onvoldoende heeft aangetoond dat het ,,onrechtmatig'' is behandeld door de toezichthouder.KPN gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. ,,KPN blijft van mening dat die ongelijkheid bestaat en zal dit in hoger beroep opnieuw trachten aan te tonen'', liet de onderneming in een reactie weten. De vele versnipperde procedures bij de diverse toezichthouders bieden volgens KPN geen gelegenheid om de ongelijke behandeling bij een rechter aan te kaarten.De Opta noemde de uitspraak ,,conform de verwachtingen''. ,,Alle eisen van KPN zijn van tafel geveegd. We zijn tevreden'', voegde een woordvoerder daaraan toe. De rechter heeft volgens hem geen aanwijzingen gevonden dat KPN anders wordt behandeld.KPN spreekt van een urgent probleem. Het is momenteel in een hevige concurrentie verwikkeld met de kabelbedrijven, vooral om telefonieklanten. Kabelaars mogen bijvoorbeeld breedband- en televisieklanten gratis telefonie aanbieden, terwijl KPN zijn vaste telefonieklanten geen gratis televisie mag leveren gedurende zes maanden.De Opta ontkende tijdens de zitting van 11 juli KPN te benadelen. Het grote aantal overstappers van KPN naar de kabelaars valt het telecomconcern deels juist zelf te verwijten. De onderneming is pas laat begonnen met het aanbieden van internetdiensten zoals bellen en televisie, stelt de Opta. Daar komt bij dat ook kabelaars aan regels moeten voldoen.Een aantal concurrenten van KPN (waaronder Orange, Versatel en Tiscali) had zich op het laatste moment bij de staat gevoegd in deze zaak. Het telecomconcern heeft nog steeds een te machtige positie, menen deze bedrijven. Bovendien verwerft KPN langzamerhand een monopolie op markten als breedbandinternet en internetbellen.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over